Ny lucka uppstod så det blev jakt igen..

Åkte till Rättvik för boende redan torsdag med en cykel som inte var helt i tipp-topp.
När ska man lära sig att inte peta med tekniken i sista stund ? Bytte mellanklingan och kedja onsdag kväll, med resultatet att de tre tyngsta växlarna bak rappade.


Tydligen hade den gamla kedjan slitit hårt på dreven bak också (konstigt ?). Bytte med vad som fanns att tillgå med liggande kasetter torsdag morgon, nu rappade bara en växel, men utväxlingen blev lite annorlunda. Lastade och åkte, men tog med gamla kedjan som tack och lov visade sig funka även med den nya framklingan. Nu skulle det väl bara hänga på kroppen och knoppen hur resultatet blev. 
Det var nästan sant skulle det visa sig, men det kommer vi till senare...

Kom till Oxberg i skaplig tid, men det blev stressigt till start ändå, undrar varför man går under namnet "Justin Time" på jobbet. Ingen uppvärmning, för mycket tryck i bakdäcket då ventilen inte gick att låsa med muttern (tyckte att högre tryck kändes säkrare då) och kryssandes framåt i startledet med lite sura blickar och en del kommentarer, var man till sist på plats hyffsat långt fram i startled 1 med 5 min tillgodo. Lite stressad körning för att inte tappa toppåkarna från start, sedan kunde man ligga på rulle ett tag. Vi blev väl ganska snabbt en mindre grupp om ca.10 pers.


En morakille stack iväg ganska tidigt, sedan stack en 17 åring, de hade en lucka på ca. 2 resp 1 minut i Hökberg. I grusbacken(är det före Hökbergskontrollen tro) stack ytterligare en, själv tog jag mitt eget tempo, och var sedan ikapp i kontrollen , där jag blev tvungen att ta en mugg vatten då båda cykelflaskorna försvann redan innan 10 minuters cykling. Ny lucka uppstod så det blev jakt igen, bakåt hade vi kanske 15 sekunder då, men jag hann i stort sett bara komma ikapp så var vi samlade igen. Vi var nu 5 stycken, varav en inte gjorde sitt jobb, men sent om sider gjorde han några hårda förningar för att spräcka gruppen, det funkade dock inte.

Vid ca. 3 Km kvar låg jag som femma i gruppen och framför körde de hårt, alla hängde dock med. Hade bestämt att gå med han framför när han gjorde sitt drag, vilket kom vid ca. 1 Km kvar. Låg nu trea och gick upp som tvåa i sista knäppan före asfalten. Tätmannen tvekade lite om han skulle fortsätta att dra oss mot målet, men sänkte bara tempot något. Han jag hade koll på kom upp på min vänstra sida med ca. 300 m kvar, jag avvaktade till direkt efter den lilla chikanen som är strax före målet, där satsade jag allt och fick en liten lucka som jag kunde hålla in i mål. YES en pallplats, bättre än förväntat måste jag tillstå. Hade ju varit surt att bli fyra eller hur. Glad i hågen kopplade man senare upp sig för att kolla lite mer på tider etc, vad står det då där ? Fjärde plats,3 sekunder efter han jag slog i spurten, TACKAR. Efter lite koll visar det sig att han har en starttid som är 4 sekunder senare än mig! Vilket j-a system, hur ska man då veta vilka man tävlar mot?
Men just ja, det var ju bara ett motionslopp;)
Etta i åldersklassen får väl vara som plåster på såren.

Urban Schön - Alnö Race Team
Läs mer på Alnö Race Teams diskussionsforum >>