Ett par av cyklisterna framför mig tappade fart...

Började Cykelvasa-helgen med att cykla CV30 med barnen dagen innan, något jag kan rekommendera.
Lätt cykling med några kortare backar, uppskattades av Olivia 14 och Viktoria 12 som direkt efter målgång sa att det här gör vi nästa år också.


Klev upp 05:15 i Älvdalen, frukost, packade bilen, började köra mot Sälen och inser att vi måste åka en omväg pga av att närmaste vägen är avstängd pga Cykelvasan, försökte sova så mycket det gick i bilen och brydde mig inte om att det skulle bli stressigt när vi kommer fram.

Det regnar när vi åkte till startplatsen men det uphörde när vi kom fram 20 minuter innan start, skyndar mig med cykeln till startfållan och tar den absolut sista platsen i startfålla 3, får inte ens in hela cykeln i fållan, skyndar sedan ner till bajamajorna och deras kö, det var absolut nödvändigt.
Hinner springa förbi startfållorna för att se några kända ansikten men ser inga, snabbt till cykeln, starten går efter ca 1,5-2 minuters väntan.

Startbacken börjar lugnt för det går inte att hitta luckor, kanske var bra samtidigt i och med att jag inte hunnit värma upp innan. Sista 2/3 av backen börjar fältet öppna upp sig och placeringsjakten börjar men det blir problem direkt när det blir smalare och båda leden går lika snabbt, känner mig pigg och får göra snabba ryck för att komma om, jag visste att det skulle straffa sig senare i loppet men hellre det än ligga kvar och bli frustrerad.

Det sprutar ganska mycket sand och lera på visa partier i och med att det var så blött, det bidrog till att en del fick problem med växlarna, det var även lite svår att se ibland för glasögonen sattes igen.

Kommer ikapp Kenth Bergqvist ungefär halvvägs och cyklar så jag ser honom till och från till det är ca 25 km kvar, då får jag en liten dipp och tappar Kent och klungan när jag får i mig mer vätska och gel men ganska snart börjar benen kännas pigga igen.
Ligger själv ca 2-3 km men kommer i kapp 2 st som jag kan ligga och växeldra med men att vi blir bara 2 som orkar ligga och dra efter en stund, vi kommer tillslut ikapp en större klunga. Ligger sedan både på rulle och drar fram till när det är ca 4-5 km kvar, börjar då söka position, inget större problem att komma om merparten av klungan som bestod av ca 20-25 cyklister.

Nu börjar det att dra ihop sig men kände att det kommer bli tufft med en spurt, benen skulle inte svara så bra men man måste ju alltid försöka, försöket försvann i sista småbackarna innan asfaltsträckan i Mora när ett par av cyklisterna framför mig tappade fart och kontakt med täten på klungan i backarna, Jag drar förbi de som bromsade upp men kommer inte ikapp täten på 3 st cyklister.

Kom in på 3:05:53, ganska precis 20 minuter efter totalsegraren.
Nöjd med loppet, visste när jag kom sent till startplatsen att det skulle bli extra slitit pga placeringsjakt.

Skitigaste loppet hittills så Cannondalen skall få lite extra omvårdnad för det är den värd. Kenth gick starkt in på 3:03:42 trots att han var i backen på slutet.

Träffade sedan Mats Gustafsson, Tomas”valla” Karlsson och Jörgen Söderqvist när jag gick och duschade, samtliga hade gått bättre än tidigare år.
Totalt var vi 14 st som cyklade för ART på CV90, just ja! 15 st, räknar även med Mats G.

SVT sportens sammandrag från årets CV
http://www.svtplay.se/cykelvasan

Johan Miller - Alnö Race Team
Läs mer på Alnö Race Teams diskussionsforum >>