Jag hörde att någon gick omkull längre bak.. 

Foto: Isabella Rönnqvist Foto: Isabella Rönnqvist

Lite struligt innan start med nummerlappar mm. Som det ofta kan vara på Siljan. Men efter lite flyt kom jag med i startgrupp 2. Vi var ca 60 pers och farten var god ut från startområdet och in mot Mora.

Blött väglag och snabba kurvor igenom Mora och jag hörde att någon gick omkull längre bak i klungan . Tittade rakt fram och vet inte hur allvarligt det var. Vi slog av lite på tempot, men det dröjde inte länge innan det var full fart igen. Så gott som alla var med och drog mellan Mora och Orsa och snittet låg på ca 41 km/h. Innan Orsa var det ytterligare än längre bak i klungan som gick i backen. Vi slog av på tempot och dom inblandade kunde komma ikapp. Snackade lite med honom som gick omkull och han sa att framhjulet bara for undan i en kurva.

Solen tittade fram mellan Mora och Rättvik och vägen torkade upp. Skönt att få slippa hal vägbana och däcksprut. Vi var många som fortfarande hjälptes åt att dra, men svansen blev allt längre.

Försökte hålla mig långt fram inför Tällbergsbacken och det funkade bra, tror det var ett gäng som droppade där. Ut från Leksand var det klart färre som drog men tempot var fortsatt högt. Med ca 25km kvar försökte jag täppa till en lucka med den var för stor och jag gled ner i svansen innan jag fick tillbaka krafterna. Låg där och slickade såren tills det var ca 1 mil kvar. Tempot var fortsatt högt men jag tog mig längre fram och var snart med längst fram och deltog i dragjobbet igen. Hamnade lite tokigt över broarna, längst fram och ingen som fyllde på. Blev redigt sur i benen mot campingen och ett gäng ca 15-20 stycken gick iväg i backen. Fick tillbaka lite krut för att kunna göra ett litet ryck in mot tidtagningen på slutet iaf.

Rejält nöjd med nytt PB på 3:54:58 och ett snitt på 40,8. Nu är det bara att hoppas att man slipper nummerlappsstrul till nästa år.

Johan S  - Alnö Race Team 
Läs mer på Alnö Race Teams diskussionsforum >>