Nåja, inga incidenter i halkan men några ggr var det nära...

Bilade ner och efter middag i Mora skulle vi hämta nummerlappen, då har man gjort om systemet med snabbgrupper så man behövde seeda sig med fjolårets resultat, åkte ju fort i fjol men det var lättare sagt än gjort att få access, till slut ordnade det sig.

Tävlingsdagen började tveksamt, regn mest hela natten men när reveljen gick 5.10 hade det slutat. Riktigt blött ute i alla fall. Frukost i hyrda huset med många trevliga ART:are, på med cykelkläderna strax innan avfärd..då har jag 2 västar och noll cykelbyxor. Hojtade förtvivlat i huset och Janne och Tomas E hade båda extra brallor så jag fick låna Tomas nyaste byxor. KUDOS!! Iväg till starten på regnvåt asfalt med kort-kort klädsel och upp mot 20 Contiklädda CTT sub 7 killar/gubbar väntade vid starten.

Ca 50 man gick iväg i snabbgruppsstarten och det blev rask körning direkt. Men jisses vad det var ojämnt, inte bara efter rondeler och vägskäl utan även när folk stod över att gå in i snabbledet uppstod lucka som man jagade ikapp och så var gummibandet igång... Nåja, inga incidenter i halkan men några ggr var det nära, hjulsläpp, hjul mot hjul, tappade flaskor OCH ett havererat sadelflaskställ. För tusan kolla era j-la sadelställ!!

Rullade på, lite väl långt då Masterbilen inte läst på noterna riktigt utan körde en omväg på 5 km i Orsa. Siljan 160 blev Siljan 165.
Klungan dominerades mesta tiden av svart-gula CTTcyklister och Norrlandsfönstret gjorde ingen besviken. Alla vi 5 ARTare och Roger från ÖCK körde med den äran. Nere i Rättvik hade vi ett rullsnitt på 44.5 km/h och det började torka upp på riktigt. Solen tittade fram och norrut vid Tällberg och Siljansnäs var det kanske 15-20 man som snurrade och ju närmare Sollerön vi kom ju bättre (hårdare) blev körningen. In över vägbanken mot Sollerö var det kantvind och nu började lite positionering. Höll mig inte riktigt kall utan gick iväg efter halva backen, fick en lucka men 3 st kom ikapp mitt hjul och 50 m innan mål gled de förbi, då hade jag bränt mitt krut. Så blev det. Nöjd 4:a. Nöjd med farten, norrlänningarna, de flesta CTT.are och solen i slutet. Tog en rosa häst och surrade i målområdet och träffade nya och gamla vänner och bekanta. Kanon.


Peder Olsson - Alnö Race Team
Läs mer på Alnö Race Teams diskussionsforum >>