​Det bästa under loppet var ändå vår hejarklack!

Äntligen dags för årets första tävling, har haft lite otur med en segdragen skada men nu är man med i matchen igen.

Simning: La mig lite längre fram i fältet än i fjol och hade tänkt att simma lite "smartare", ta kortaste vägen och hitta några stabila fötter men det vette fan om det gick så bra. Fick koncentrera mig på att hålla lugnet i kaoset. Tittade på klockan vid vändning, 23min, då har täten simmat klart typ. :-P Men det gick snabbare tillbaka medströms, 15min och totalt 38min i vattnet, 6min snabbare än i fjol, inte snabb men får vara nöjd ändå.

T1: Var långsam där i fjol och hade lagt upp det lite bättre nu för att vara snabbare, men lyckades vara ungefär lika långsam i år. Vette fan vad som tog sån tid.


Cykel: Tog det lugnt ut på cykeln för att få bra känsla och dricka lite. Tryckte sedan på lite och benen kändes fina hela första varvet (30km) men sedan gick det tyngre. Hade som mål att gå under 2h 30min på cykeln (~36km/h) och lyckades nästan med det, gick in på 2:30:30. Nöjd med tiden men hade velat haft en bättre känsla, var ganska trött i växlingen och rädd för att ha gått för hårt. Drack en flaska per varv, åt en halv banan och en Enervit gel + nån GT-tablett per varv. Strax innan växling till löpning sög jag i mig en Enervit liquid.

T2: T2 gick bättre, men glömde att lossa skorna på cykeln, hade kunnat spara några sekunder där :-)

Löpning: Ut på löpet och la mig i tänkt 4min 40sek fart och det kändes bra. Hade några ART-ryggar inom räckhåll och åt upp dem ganska snabbt vilket gav en bra känsla. Tryckte i mig lite vätska i depåerna och en gel på första varvet men sedan ville inte kroppen ha mer äckel-gel. Andra varvet kändes också bra men sedan blev det tungt varv 3. Löpte på 1h 33min och är riktigt nöjd med den tiden. Blev inom ART bara slagen av de vita kenyanerna Edlund och Montelin.

Det bästa under loppet var ändå vår hejarklack. Så jäkla kul och peppande att höra hejaropen och få göra high-fives med bekanta. Ni vet vilka ni är och är guld värda.

Martin Stoll, Alnö Race Team
Läs mer på Alnö Race Teams diskussionsforum >>