"Ni har väl inte missat att registrera chippen?"

Laddningen inför gick inte enligt plan. Kvällarna innan ägnades åt ventilationssystem, dvs spirorör mellan köksfläkt och skorsten i bastuvärme (vind under svartplåttak). Jag hade planerat återhämtning med tidiga kvällar. Nu blev det midnatt och man rasade ihop i sängen. Rev av tubdäcket på torsdagskväll och ger upp efter 2.5 h gnuggande med aceton. För mycket lim av förra ägaren.

Fredag: Rally Helena Edlund lyckades hinna till Vansbro till kl 18:56 så jag kunde hämta ut nummerlappen i hällande regn. Kenth Bergqvist och Isabella Rönnqvist lockade oss till Vansbro kulturhus, där finns tillg till el och dusch för 350 kr/natt. Vi hade tänkt frikampa med husbilen, men det visade sig vara en fin plats och vi fick ju trevligt sällskap i Kenth Bergqvist fina husvagn.

Lördag: vaknar 07:00 och åker direkt till tävlingsområdet. Fixar med cykel. Testar mitt Hed Dischjul för första gången. Fick ju ta beslutet i torsdag att skippa tubdäcken. Det känns som jag har gott om tid och grejerna verkar vara i sin ordning. Checkar in cykel och placerar ut löpgrejerna. Preracemötet blev försenat och jag fick lite tidsnöd med att sätta på simgrejerna. Springer på höger sida (utanför mattan och stängslet till simningen) och lyckas komma i vattnet ca 14 min innan start. Bra, nu hinner jag vänja mig och känna mig bekväm med vattentemperaturen.
När det återstår tre min till start säger speakern: - Ni har väl inte missat att registrera chippen? Jag simmar tillbaka och tränger mig fram för regga chippet. Hoppar i och simmar tillbaka precis innan jag når Henke och Tomas går startskottet. Jag vevar det jag kan för att nå fram till Henke och lyckas hitta hans fötter. Tar dock miste på Tomas och en lock-a-like och tycker att det går segt för Tomas innan jag inser att det är fel fötter. Tomas är då tio meter längre fram. Att ligga så mycket till vänster i kurvan har inte bara fördelar, jag fastar i både sjunket träd och näckroser. Simningen går hyfsat förutom lite lätt illamående direkt efter vändning. Jag kommer upp ur vattnet strax bakom Henke och stressar förbi på mattan mot cykeln.
Av med våtdräkt och vad upptäcker jag? Bar överkropp. Jag har glömt ta på både pulsband och TRI-linne. Jag roterar nåt varv och skriker till Helena: - Jag behöver ART-Jersey du har på dig!
Lite onödigt lång T1 och cyklingen bjuder inte på mycket överraskningar. Jag försöker hålla jämna steg med Tomas, men stressas av att jag tappar ytterligare på Tommie.

Ut på löpningen känns benen tunga och mitt mål att komma under 1:20 känns svårt idag. Jag försöker hitta det tempo som funkar och kör på. Tomas och Tommie lyckas jag ta mig förbi, men känner mig jagad av Henke som ligger på samma fart. Ut på sista varvet och lite Coca Cola för att normalisera magen och väcka kroppen. Nu flyter det ganska bra, men det var mycket bilar på löpbanan. Svårt att hålla rytm och kortast väg. Upploppet känns bra och jag sträcker ut lite på steget. Äntligen i mål. Det krävdes lite mer än jag trott idag. Jag är nöjd det räckte till en tolfte plats i år. Tack alla ART-supporters! Ni lyfter en fram. Nu ska vi ladda inför Vansbrosimningen. God natt.

Mikael Edlund, Alnö Race Team.
Läs mer på Alnö Race Teams diskussionsforum >>