Noterade att vattnet var väldigt strömt och letade mig in mot land...

Hela veckan inför tävlingen var jag väldigt lugn och samlad, inte särskilt stissig eller nervös, kände bara en skön förväntan inför lördagens kraftprov. Körde ett sista lugnt och fint sim på torsdagen och därefter var det vila och laddning.

Lördag morgon, hittar direkt ut till parkeringen och möts upp av glada ART:are. Alla pysslar med sitt och vi fokuserar mot starten. Snickesnackade med diverse triathleter från andra klubbar. Det märks numera att Alnö Race Team är ett välkänd klubb, väldigt roligt! Många nickningar och hälsningar överallt. När väl pre race var avklarat började det kännas lite pirr i magen, precis som det skall vara innan start. 

Hoppade i vattnet och började att värma upp. Noterade att vattnet var väldigt strömt och letade mig in mot land och startbryggan. Förvånande nog var det tämligen lugnt där, jag var inte ensam ART:are som hängde på bryggan, Tomas E, Micke, Cecilia, Sofi mfl var också där. Startskottet går och vevar på för fullt, håller så nära land att det bitvis blir väl grunt, men det går helt okej, simmar ut något och känner lugnet och flytet infinna sig. Riktigt skönt att se vändbojen, nu visste jag att det skulle gå mycket fortare hem mot växlingen. Försökte att finna lite fötter med blandad framgång. På vägen hemöver glesade det ut ordentligt, inte mycket att gå på. Landar åter på stranden och möts av den fantastiska hejaklacken, springer en kort sträcka och skyndar mig av med dräkten innan allt vatten runnit ut, går väldigt enkelt och snabbt.

Upp till hojen och knäpper hjälmen med vita och kalla fingrar. Växlingen går riktigt bra, nöjd! Ut på cyklingen och jag försöker att inte stressa upp mig, ta det lugnt tänker jag, går väl sisådär. Börjar att möta täten och noterar glatt att Tommie ligger högt uppe och värmen och rytmen börjar infinna sig. Efter 30 & 60km möts jag igen av den högljudda klacken igen, vilket stöd! På varv tre börjar jag att ta det lite lugnare för att ha lite ben kvar till löpet. Snabb och bra växling, inga större bekymmer, nu är det bara löpet kvar, tre sköna varv väntar. Känner en skön känsla i kroppen, förväntan och glädje, fokuserar på att hålla frekvensen, hållningen och tempot. Tränger snabbt och enkelt undan alla negativa tankar, nu skall jag framåt och hemåt. Hux flux har ett varv (7km) avverkats, andra varvet går ngt trögare, men sista varvet känns kort och snabbt. Totalt sett var det en härlig och fin dag i Vansbro. Kan varmt rekommendera tävlingen! Lite tider nedan. Nu laddar vi mot Kalmar Ironman :-)

  • Simning: 31.36
  • T1: 3.40
  • Cykel: 2.22.50
  • T2: 2.20
  • Löpning: 1.21.44
  • Total tid: 4h 22min 08sek


Henrik Montelin, Alnö Race Team
Läs mer på Alnö Race Tems diskussionsforum >>