mars.. tack för alla hejarop!

foto:www.hollvikenck.se foto:www.hollvikenck.se

Längst ut på banan..

Tröttheten försöker få hjärnan att inse att det nu är dags att säga stopp.
Du har gjort detta förut, varför försöka bevisa något ytterligare?

Helt ensam, vart var den där vändningen nu då???? 

Precis när jag rundar hörnet så står det någon där med ett stort leende, glada hejarop och en mugg med ny energi!

När jag läser olika race reports så kan man ana många av dom i bakgrunden på någon bild eller nämnda i förbifarten. Kanske kan det också finnas de som tycker att det borde varit fler, att de skulle haft högre kompentens eller kanske att de var ivägen precis där jag skulle fram?

Roberto Vacchi gjorde något väldigt bra på sitt twitterflöde i samband med VM i Falun som fick mig att också inse vikten av att lyfta fram dem mer.

Vilka då? 
- Funktionärerna, hjältarna och de i mångt och mycket ideella krafterna som får alla tävlingar att bli verklighet. Kanske är det några få arrangemang som har råd att avlöna dessa individer men för det mesta är det av intresse för sporten eller att de känner någon som är med men också för att det skapar en möjlighet att vara del av något bra som de gör det. 

Den gångna veckan på Vasaloppet så går män, kvinnor och ungdomar ur stugorna med stolthet i Dalarna för sitt arrangemang. Kanske har du också fått blåbärssoppa langat när du var på väg att bryta och några uppmuntrande ord som fick dig att fortsätta för att så småningom känna glädjen och stoltheten som en genomförd prestation kan ge!

Fredrik.
Så heter han som varje år tagit flaggvakten längst ut på det lokala triathlonloppet. Han säger att han inte behöver avlösning och de som rundat konan där han står vittnar om hans glada tillrop när de passerat.
Utan honom så blir tävlingen inte lika bra!

Nästa gång ni passerar en funktionär, heja och tacka :)


/JB

Kommentera gärna: