Där måste jag hitta nån lösning…

Dagens uppställning Dagens uppställning

Uppsala Triathlon 2015
Den här gången hade jag luft i däcken hela vägen och kom i mål! Hyfsat med luft i lungorna också.

Började med att sova fantastiskt dåligt. Den lilla sömn jag fick, om någon, kom efter att det börjat ljusna på söndagsmorgonen. Och klockan stod på 06:45… Till råga på allt sov jag illa natten mot lördag också, så det var en trött kropp som gick ner till köket och åt frukost. Vet att det kan funka att tävla ändå, även om man knappt orkar lyfta kaffekoppen. Inför Västerås förra året sov jag heller typ ingenting, och jag tror inte att det påverkar jättemycket.

Väl på plats började jag träffa folk, mest från klubben, men också några nya. Fredrik Lagerkrantz som jag haft kontakt med via jogg.se kom fram och hälsade bla. Kul!

 

Vände mig runt och fotade lite från min plats:

Simning

Hoppade i värmde upp med 10 minuter till start. Lyckades göra mig illa på nån vass sten under första bron, där det inte alls var djupt. Försökte se om det blödde men det är ju svårt i vattnet… Tänkte inte mer på det utan började koncentrera mig på starten. Det blev en ganska stökig simning för mig, hela vägen faktiskt. Låg på fötter ett halvt varv på en gubbe, men resten av tiden bråkade vi [:)] Upp efter ganska precis 30 minuter, vilket jag är missnöjd med. Simmade på drygt 27 i Hallsta och fortare än 2:00/100 ska det definitivt gå.

Cykel

Växlingen till cykel går bra, förutom att min nya Edge 510 hade slagit av sig. (Auto power off är numera ”off”. Borde vara en setting per activity profile för övrigt…) Fick iaf gång den snabbt och kom iväg på cykeln. Fungerade återigen bra att sticka i foten direkt i skon när jag kliver på cykeln.

Banan var tajt vid växlingsområdet och sedan kom en ganska kort men brant backe där det var lägsta växel i. Teknisk bana och riktigt dåligt underlag på några ställen. Det var först på tredje varvet jag lyckades lära mig den slingriga delen av banan och vågade ligga i bågarna hela vägen. Kanske feg, men jag vill inte fronta med en bil eller väja ut i skogen…

Det var fyra varv på den (nästan) 10 km långa slingan. Kände att det började bränna i benen på sista varvet så det var nog en bra disponering. Snittade runt 35 km/h.

Löpning

Växlingen till löpning tog lite tid då jag vill ha sockar i skorna. Inläggen jag har är inte barfotavänliga och tom med sockar har jag problem med blåsor om det blir för varmt. Där måste jag hitta nån lösning…

Kändes bra direkt på löpningen. Men sen kom backjäveln. Den heter så. Alla kallade den för det. Den kom fyra gånger också. Både uppför och nerför. Den känns i mina ben idag.

Magen bråkade som vanligt lite grann… Tog en mugg sportdryck vid första varvningen och jag begriper inte varför jag gör så? Det behövs inte då jag tagit energi på cykeln, inte på en olympisk. Direkt började magen knipa och jag ville nästan kräkas lite vid ett tillfälle. Men det släppte som tur var och jag kunde fokusera på farthållningen igen.

Banan mätte nog närmre 9 kilometer än 10. Sprang på 41 minuter och hade ett bra, starkt och lätt steg hela vägen. Förutom i backjäveln då.

Att fastna på bild är inte min starka sida. Här har jag dock inte många meter kvar:

Får ju höra ganska ofta att det ser lätt ut då jag springer. På tredje varvet hörde jag en kvinna utbrista precis när jag sprang förbi: ”Titta vad snyggt han springer! Vilket lätt steg!” Hon verkligen utropade det. Höjde en hand som tack och log brett [:)]

Den totala tiden blev 2:19:35 och gav mig en 6’e plats i H35. 11 minuter efter segraren i klassen. Det är ju en del. Men om jag kan hitta 3-4 minuter på simningen blir det lite mindre.

(Det blev också en liten reva i foten, som säkert blödde en del. Svider nu i alla fall…)

Nu ligger fokus på Vansbro och halv Ironman-distans. Två veckor kvar. Det jag prioriterar högst denna period är simning och något längre löppass. Jag har inte varit över 12 km på över 2 månader… Löpspecifik uthållighet är inget jag förbättrar enormt på två veckor, särskilt inte med lite upplättning dagarna innan, men rent mentalt skulle det kännas bra om jag får till ett bra pass på 1,5 timme eller så.

Och här är det slut för denna gång! Hejs [:)]


Följ Claes och hans tankar kring triathlon, kost, prylar med mera >>>