april....bakom varje deltagare..

foto:facebook.com/sportbladet foto:facebook.com/sportbladet

När man läser de berättelser från tävlingar som finns på nätet och givetvis då också här på Race Report så är det svårt att bortse från de människor som betyder så mycket i samband med den prestation som genomförts.

 

Eva, Krister, Johanna, namnen är många. De är barn, män, kvinnor, makar, sambos, vänner och de nämns med väldig värme.
Utan dessa individer så inser man snart som motionär, att mål som att genomföra en klassiker, en triathlon eller kanske första löptävling, blir svåra att nå. 

Utan det stöd som de runt omkring en erbjuder så blir vägen lite tuffare och glädjen efter genomfört lopp kanske blir lite mindre. Efter framgångarna i Falun så stiger Stina Nilsson  in i studion och där sitter hennes pappa och mötet är så äkta. Då inser man snabbt att föräldrar som genom hela livet stått bakom och hejat, skjutsat samt skapat förutsättningar för att intresset för idrotten bevarats och i detta fall att framgångarna kanske aldrig hade rönts utan de närmaste. Vem minns inte Gunde o Gundes mamma..;)

Genom de egna upplevelserna genom åren så har de stunder när familjen närvarat på de olika tävlingarna varit så mycket mer värdeskapande. Under alla träningstimmar som föregås för att komma förberedd så är man själv däremot inte närvarande på samma sätt, ändå finns dom där närmast hjärtat i alla stunder. Utan deras stöd vid all träning så hade heller inte resan mot målet blivit densamma.

I vissa av berättelserna framkommer också exempel då man tillsammans med sin vän, partner eller förälder genomfört både träning och tävling. Det blir verkligen delad glädje, dubbel glädje! Läs gärna Bibbens berättelse från Ö till Ö:)

Hoppas att ni förstår vad ni betyder och att vi klarar att bjuda tillbaka!

/JB

 

Kommentera gärna: