Vid starten så drog alla iväg i ett otroligt högt tempo och ...

Anrika lokaler Anrika lokaler

Hej!

Då var tävlingspremiären gjord! Äntligen är vi igång igen. Jag begav mig ned till Bengtsfors för att tävla i Dalsland XC. Det skulle enligt ryktet inte vara så tekniskt lopp men det skulle finnas en del backar. Det gjorde det… 778 höjdmeter närmare bestämt.

Dagen innan loppet så höll jag en föreläsning och min MTB satsning tillsammans med Merida och Vasaloppsbloggen. Det kom så mycket folk att man var tvungen att ställa in extra stolar. Stort tack till alla er som kom och lyssnade på mig!

Det är något speciellt med att få nummerlapp på cykeln. För mig så blir så att jag tänder till lite extra. Det blir lite mer spännande, roligt, pirrigt med kul liksom. Denna tävling så fick jag låna en cykel av Merida eftersom det var så långt att transportera min egen. Så på kvällen blev det lite inställningar och pyssel.

Nummerlapp på. Min rumskamrat
Nummerlapp på. Min rumskamrat

På morgonen så blev det en härlig frukost och vädret såg helt okej ut. Man hade först sagt regn men det kom inget. Däremot så var det lite kallt. Så det blev att köra men långa ben och armar. (vilket skulle visa sig vara för varmt) Väl framme vid starten så var det många cyklister på plats. Jag la ut min cykel ganska fort men lite försiktig som jag är så la jag den några rader längre bak.
Smart? Nej.

Cykeln är utplacerad
Cykeln är utplacerad

Hur gick då loppet? Nja, sådär får jag väl säga. Vid starten så drog alla iväg i ett otroligt högt tempo och tråkigt nog så kände jag att jag inte riktigt orkade haka på. Det fanns som inte riktigt den där energin i benen. Jag kände mig rätt så seg och jag kan fick ganska hög puls direkt. Jag snittade 168 i puls under hela loppet med en top på 178. Det är högre än på Vasaloppet och Cykelvasan. Jag har varit lite småförkyld under veckan så det kanske är det som spökar? Men jag skall inte skylla på det. Jag orkade helt enkelt inte cykla snabbare än vad jag gjorde.

Här har ni min puls under loppet:

ganska hög puls va?
ganska hög puls va?

Banan är väldigt kuperad. Det är inte så tekniskt svår men det går nästan upp och ned hela tiden. Det är också ganska långa sugande backar så man kan lätt få lite tunga lår i klättringarna. Dom första 2 milen gick riktigt tungt. Sedan kom jag i kapp en grupp som höll ett bra tempo. Klungan växte och vi började jaga i kapp nästa grupp. Det dröjde inte så länge innan vi kom i kapp dom också och nu var vi riktigt många cyklister.

Laddad innan start!
Laddad innan start!

Tempot skruvades upp ytterligare och några fick nu svårt att hänga med. Jag tänkte att jag skulle ligga långt fram så att jag skulle hinna med om det var någon som stack. Vi var ca 5 stycken som kom loss lite och vi skulle följas åt hela vägen till mål.

Det var några riktigt roliga utförskörningar under banans gång. Som snabbast så var jag uppe i 58 km/h vilket jag tycker är rätt så snabbt på MTB. Man hade också några roliga stigar och tekniska partier. Det är första gången som jag tycker att man kunde stått på mer under dessa partier och jag var inte rädd. Kanske att teknikträningen har gett lite effekt ändå?

Riktigt rolig bana!
Riktigt rolig bana!

Jag har satt ihop en film på ca 9 minuter som visar dom roligare partierna under banan (enligt mig) Jag vill tacka arrangörerna för ett bra arrangemang. Väldigt rolig tävling och en jobbig men rolig tävling. Jag körde till slut i mål på 2:13 och placering 52. Jag får vara nöjd med det resultatet. Jag dock lite missnöjd med att jag inte orkade mer och cyklade snabbare. Men det är ju inte nu som jag skall vara i toppform. Har ni bilder från loppet så skicka gärna dom till mig. Här hittar ni filmen!


Connys blogg med massor av cykling >>

Twitter: @connybjornehall
Instagram: cbjorneh
Mail: conny.bjornehall@gmail.com

Kommentera gärna: