Jag ökade för sent..

Göteborgsvarvet 2015

Årets löparfest är slut för denna gången.

Jag hoppades på att genomföra Göteborgsvarvet under 90 min och det gick nästan.

Här kommer en kortkort version om hur det gick till.

Lördagen den 23/5 vaknade jag i vanlig ordning på brandstationen i Borås.
Tävlingskläderna, bytte dock linne till det gula Tävlingskläderna, bytte dock linne till det gula

Allt var färdigpackat och kläderna framlagda varvid jag avnjöt en god frukost bestående av turkisk yoghurt, grädde och päron, till detta tog jag en bit vitt bröd som blivit över sedan gårdagen.

Strax efter kl. 8 travade jag ner till Rececentrum och hoppade på 100-bussen mot Korsvägen i Göteborg. jag tog sedan spårvagn nr 8 till Marklandsgatan och gick direkt till Salmings monter.

                                                                           Därefter studsade jag vidare till BrandSMs tältområde

                                                      Vi har det rätt förspänt, här kan vi i lugn och ro hämta ut nummerlappen,

vi har utrymmen att byta om i, låsa in värdesaker och värma upp.

Eftersom jag var så tidig passade jag på att sitta i solen och snacka en stund med grabbarna från Gårda Brandstation.

När klockan närmade sig 11 bestämde jag mig för att återvända mot Salmings monter, kl.12 var det nämligen dags för foto med alla i Team Salming som var på plats. På vägen träffade jag Frida ”Partyrunner” Södermark som även hon var på väg till montern så vi slog följe.

En efter en droppade teamet in, det är så kul att träffa alla, alla är så glada, snälla och omtänksamma i gänget.

Efter fotot skingrade sig alla för att värma upp på var sitt håll.

Jag gick åter till BrandSMområdet tillsammans med Victor, Jag bytte om. Hällde i mig 2st rödbetsjuiceshots, Umara Intend och några slurkar Umara Sport.

Jag värmde ordentligt i backarna kände på uppförslut och sprang snabbt i utförslut, Jag ville hitta en riktigt bra känsla i löpningen, vilket jag tyckte att jag fick.
Jag sprang i de nya Salming Race och det kändes som ett riktigt bra val för dagen

13.11 joggade jag mot min startgrupp och hoppade in i ledet. 13.13 gick starten.

Jag fick direkt en riktigt bra och avslappnad känsla, och marken rann förbi under mig. I början var det många som höll samma tempo men många tappade tempo redan i Säldammsbacken. Några sprang förbi mig uppför men utför rullade benen på för mig och jag sprang förbi dom igen.

Första 5 km sprang jag på 21:05, 10 km passerade jag på 41:22
11-14km kändes riktigt bra, sen kom Göta Älvsbron. Här gick det riktigt segt och jag var riktigt trött hela vägen upp för Avenyn och ända förbi Götaplatsen. 15km markeringen passerade på 1:03. När det var 2km kvar bestämde jag mig att nu får det göra hur ont som helst, jag ska under 1:30. Jag sprang och hela kroppen skrek att nu måste du stanna annars går vi sönder. Jag lyssnade inte. 20km strax under 1:26. Jag flåsade som en gris och jag tänkte ”nu går det riktigt fort.” Det gjorde det inte. strax över 4min/km avslutade jag på.
Jag ökade för sent, den officiella tiden blev 1:30:34.

                                                                                                         Min målgång på Youtube

Några lånade bilder från marathonfoto och runners world
Några lånade bilder från marathonfoto och runners world

                                         Efter målgång blev det lite mingel med Jocke i montern sen var det dags för hemfärd

Vad händer nu då? Göteborgsvarvet gav mig en fin indikation på vilken fart min kropp ändå kan prestera. Därför kommer jag nu skifta fokus från löpning till simning och cykling. Jag kommer naturligtvis inte sluta springa men jag kommer att försöka lägga in ett distanspass på mellan 20-30km istället för intervaller, det sliter inte lika mycket som intervallerna.

mer om det i ett annat blogginlägg.

Avslutningsvis

                                                                                                           Tack Göteborgsvarvet
 

Tack alla trevliga medlöpare och volentärer

TACK!
Umara och Salming Running för bra produkter

Sist men inte minst
Tack!!
Team Salming för support och stöd