..flög över styret, men lyckades..

Vet inte om man får kalla det racerapport om man kör i motionsklassen? Eftersom jag känner mig så duktigt nöjd, så struntar jag alla regler.

Spänd av förväntan, stod jag i sista startled i Motionsklassen och väntade på startskottet. 11.05 small det och vi fick trampa iväg. Lida Loop börjar med att man ska cykla uppför en skidbacke och rätt fort blev man tvungen att hoppa av och leda cykeln pga all trängsel. 

Loppet var helt fantastiskt om man ser till den blandade terrängen, men detta lopp är nog det som innehållit flest galna backar. Första loopen gick bra och det var skönt när man kommit en bit in i loppet och det blev lite utrymme mellan cyklisterna. Vid vissa ställen som vid t.ex. loppets alla gyttjebad och mindre dammar, blev det dock köbildning.

Hittade en till actionbild på mig. Här jag (6619) på Loop 2. Foto: Hans Schönning Hittade en till actionbild på mig. Här jag (6619) på Loop 2. Foto: Hans Schönning

På loop 2 tog det tvärstopp uppe på ett berg, då framhjulet fastnade i en stor rot. Resultatet blev att jag flög över styret, men lyckades med lite akrobatmoves landa på ett så bra sätt att jag bara fick lite skrapsår på armen, höften och ena benet. Tack vare hjälpsamma medcyklister var jag snart uppe på cykeln igen. När man ramlat, blir man alltid lite mer reserverad och det tar en stund innan man är tillbaka i rätt mood igen. Tyckte dock att jag glömde vurpan rätt snabbt.

Hittade ett foto där jag fastnat längst fram i bild. Foto: Johan Flodström Hittade ett foto där jag fastnat längst fram i bild. Foto: Johan Flodström

På loop 3 började jag känna mig rätt matt i benen och armarna och efter 3 timmar och 54 minuter cyklade jag över mållinjen sååå otroligt nöjd. Cykeln höll hela vägen och jag klarade mig från punkor och andra tekniska problem, vilket är smått imponerande med tänkte på det som den utsattes för idag iform av vassa stenar, rötter och stubbar.
Om jag kör nästa nästa år, kommer jag försöka fixa en tävlingslicens och starta längre fram, för stundtals var det allt för många stopp som jag inte tror det är lika mycket av om man kör med mer vana cyklister. Hursomhelst var det en kanondag!