Jag har gjort premiär i CX på SM! 

Starten har precis gått. Vi är igång! Foto: Camilla Lundberg Starten har precis gått. Vi är igång! Foto: Camilla Lundberg

CX SM 2015
Hej!

Jag gjorde det! Jag har kört SM i Cyclocross och jag kom inte sist. Jag kunde dessutom cykla hela banan. Det var dessutom sjukt roligt! Men vi tar det från början.

Det hela började med en liten biltur på 65 mil enkel väg, vad gör man inte för cykelsporten? Mitt lopp började 14:30 på lördagen men jag ville ha lite koll på saker och ting och man skulle få testa banan kl 12:30 så det ville jag inte missa. Det var folk överallt och att jag även fick se juniorer, dam och herrelit köra var ju väldigt roligt. Stockholm bjöd på ett fantastiskt väder! Solen sken och det var inte så kallt i luften.

Möjligheten att få testa banan var nyttigt för mig. Eftersom jag aldrig kört ett CX lopp (någonsin) så var det med skräckblandad förtjusning som jag kastade mig in i detta. Något som jag borde ha tränat på var att cykla på skrå. Det var ju svårt! I första skråbacken så tappade jag bakhjulet och tryckte på för att räta upp det hela. Det slutade med att jag klickade ur pedalen och helt enkelt vurpade. Bra start. Nåja, tillbaka och skruva åt pedalerna hårdare och sedan försöka igen. Gick ju mycket bättre då.
På väg in mot Klockbacken Foto: Camilla Lundberg
Gropar och ojämnheter slet på cykel och cyklist Foto: Camilla Lundberg

Backarna var brantare i verkligheten än vad som syntes på TV, men så är det väl alltid antar jag. Man fick ta i ordentligt för att ta sig upp, saknade min MTB lite grann. Dom hinder som var utlagda var inte så höga så jag kunde Bunnyhoppa över dom, vilket nog var tur eftersom jag inte vet hur benen skulle reagera på att springa.

Det gick fort i starten, shit vad alla körde, jag försökte att hitta några ryggar och sedan försöka haka på dom. Märkligt nog så kunde jag hålla samma tempo eller ta igen i uppförs/utförskörningarna. Det var på raksträckorna som dom blåste iväg.

Jag hittade en bra rygg och vi följdes åt under hela sista halvan av loppet. Vi hann köra 6 varv på denna mycket roliga bana. Jag märkte dock att min bristande teknik gjorde sig påmind i dom snäva kurvorna på gräs. Bromsade lite för sent ibland, kom in med bredställ i några kurvor, och tryckte på lite för tidigt i bland.

Hänger på i rygg! Foto:Jesper Jeppman Andersson
Hänger på i rygg! Foto:Jesper Jeppman Andersson
Nice ass! Foto: Jesper Jeppman Andersson

På sista varvet så hade jag legat bra i rygg och hade krafter kvar för en spurt. Men i sista tekniska partiet så blev jag lite för ivrig och tappade framhjulet i en kurva (vid restaurangen) föll framåt och lyckades fastna i cykeln för att sedan slita den över mig själv. Dumt, men visade på min orutin. Jag försökte spurta ikapp men jag hann inte ända fram. Vi var dock 5 stycken som gick i mål inom 45 sekunder.

Så hur gick det då? Jag blev inte sist! Jag klarade av banan. Jag har gjort premiär i CX på SM! Jag fick placering 35 i min klass och vi var ca 70 st som startade samtidigt. Jag är nöjd med min prestation. Det var grymt roligt och grymt jobbigt. Tack till alla som hejade och till alla trevliga cykelkompisar för roliga samtal och kramar under dagen. Tack!

Var det jobbigt? Ja! Det var ganska jobbigt. Jag hade 175 i snittpuls och 180 i maxpuls. Och det under hela loppet :-)

Hög puls
Hög puls

Har ni frågor eller kommentarer eller bilder från loppet så hör gärna av er till mig. Jag bifogar också en liten film som Mikael Rolander har filmat. Min rumpa är iaf med halva första varvet innan han är oförskämd nog att köra om mig.

Mail: conny.bjornehall@gmail.com

Instagram: cbjorneh

Twitter @connybjornehall

Mer på Connys blogg >>