Min första tanke helvete , andra tanke bryta......

bild: https://translantau.com/en/pages/photos?ts=9519852406 bild: https://translantau.com/en/pages/photos?ts=9519852406

Translantau 2015- Allt Talade Emot
Loppet äger rum i Hong Kong och man kan välja 15.25.50.100km på ön Lantau i mitten av mars olika beronde på helg. Jag sprang 50 km. Var i Hong Kong från 18 februari till 18 Mars och för-åt mig på den spännande maten och drycken. 
 

Hade den värsta magsjukan i livet 5 dagar före loppet och fick inte behålla någon föda alls. Men var 100% frisk 5 dagar innan loppet och valet av föda blev budget mjukglassar McDonald's, Lindtkullor sandwich typ som från pressbyrån och indisk mat. Bodde på ett hostel i ett knarkkvarter där det begicks ett väpnat rån 20 meter bort med skjuten affärsinnehavare för första gången sedan 2005 i HK. Härligt ställe tyckte jag och inte alls så creepy folk vill få det till, samt nära till gym och simhall. 

Natten före loppet skulle jag vara " Duktig" gick och la mig 21. Klockan stod på 05 skulle ta en färja från andra sidan stan 06.15. Gick ju sådär vaknade lite innan 24 och förblev sömnlös. Läste en blogg från fjolårets 3:a i loppet och alla nödvändiga saker man behövde ( pannlampa, visselpipa, energibar/dryck). Nu började jag bli kallsvettig. Hade varken lampa eller pipa, men det löser sig. Lampa varför ska jag ha det? Ska ju inte hålla på så länge . Arrangören fick rejäl kritik över utmärkningen vilket inte gjorde mig mindre lugn. Natten förblev sömnlös och lite indisk pizza rikare. 
Var ute i god tid och tåg den tidigare av 2 möjliga färjor ut. Tog runt 1 timme men hade härligt sällskap av en äldre rutinerad lokalbo med flertalet lopp innanför västen. Visselpipa kan vara bra att ha började puttra i mig när jag såg klimatet när vi anlände med färjan. Träffade flertalet internationella löpare i start/målområdet (beach) och en fransyska skänkte mig hennes reservpipa. 

Nu tickade klockan mot start och toabesöken blev fler än nödvändigt nervös så det skrek om det! Varför kan man fråga sig jag tvilade ju inte på mig själv eller? Pistolskottet gick och hängde på Justin Andrew från USA. Sprang i ledning med honom knappa 2 mil för att sedan tvinga släppa iväg honom. Höll bra tempo till 24 km " depåstoppet" och en mil efteråt. Började få medaljfeeling! 

Sen högg det till rejält i vänstra baksidan. Min första tanke helvete , andra tanke bryta, tredje är det värt ( innebandysäsongen inte slut därhemma och fotbollen ska ju sparka igång dagen efter man återvänt hem. Hör något komma medan man stretchar, inget hade ju tytt på att någon var såpass nära. Följde med Australiensaren 2-3 km för att inse att han är för stark. Ajaja nu börjar pannben modell större och blev omsprungen av en från Hong Kong kort därefter och ramlat ner på den försmädliga 4e platsen. En vurpa i diket senare var jag framme vid sista matkontrollen 46 km blivit omsprungen av 2 fransmän precis innan och en medan jag låg i diket. Lyckades jag ta mig i mål som 7:a( endorfiner ) samma tid som årets vinnare Justin hade föregående år sånär som på 1.5 m 6.40 h. 

Glädjen över att vara i mål tog bort tröttheten och välbehövlig massage/omplåstring väntade. Efter att bytt ord med andra löpare återvände jag till mitt hostel i de omtalade kvarteret. 

Sträcka:50km/2700hm. 
Kostnad: 700HK$ (ungefär 700 kronor) 
Pris: Tröja, medalj, buff.
 


Slutord: 
Väldigt bra utmärkning och 5 olika bra matdepåer (Nutella,snickers.godis.dryck). 
Gratis massage , trevliga funktionärer och vi hade även tur med vädret runt 15-16 dugg istället för 23-28 sol i centrala HK tidigare dagar. Kunde inte gå på en vecka var ju bara väggen som nådde mig efter 35 km. 
De 3 sista dagarna av resan gick åt att äta och besöka sportbarer fotbollstittandet var på svältnivå. Tillråga på allt var jag oerhört nära missa planet hem Lufthansa strejka,men tog ett haltandes maxlöp genom flygplatsen. 

Hoppas det inte blev alltför tjötigt precis blivit kvitt benhinneinflammationen här hemma i Göteborg för att byta årets första dagar sängliggandes med halsont. 
Nästa mål 2 stora mål är cykla till Paris iklädd Sverigekläder 6-12 juni ( letar symboliska sponsorer som får tryck på Sverige tröja för " besväret " och götakanal rum. 

Mvh Multisportaren Gustav Gudran 

Fb: Gustav Forsström
Instagram: Gudran92