..bestämde jag mig för att krama två stycken träd..

- Trampade lite grann dagen innan - Trampade lite grann dagen innan

Göteborgsgirot 2016
Hej!
Tävlingspremiären är gjord! Vilket väder det blev. Strålande sol och säkert 25 grader varmt, min norrländska kropp fick ju en chock. Det innebar ju också att det skulle bli ett mycket jobbigt lopp. På förhand så visste jag att det skulle vara ett tekniskt och jobbigt lopp, men det var bara förnamnet. 700 höjdmeter på 50 km och helt galet mycket rötter, drop och sten. Man kunde inte vila någonstans!

Loppet startar med masterstart, så vi fick följa efter en motorcykel i ca 3-4 km innan loppet startade. Jag tycker att det är ett bra sätt att starta på, då får man lite uppvärmning. Att det sedan går i +30 km/h är ju en annan sak…
Jag hängde på ganska bra i början, det var trångt i skogen och det blev en del stop och på många ställen så gick det inte att cykla. Man var tvungen att styra cykeln helt enkelt. Något som var jobbigt var att man inte kunde vila någonstans. När man inte pumpade i skogen så var det otroligt kuperad grusväg. Jag hade en snittpuls på 168(!)

—Fick fantastisk service av Merida under hela helgen!
—Fick fantastisk service av Merida under hela helgen!

Mitt paraply väckte viss uppmärksamhet, alltid retar det någon :-)
Tyvärr så bestämde jag mig för att krama två stycken träd, dom kramade inte tillbaka kan jag lugnt säga… Dom var hårda och det gjorde ordentligt ont. Jag gjorde också en OTB i full fart på en spång och det gjorde ordentligt ont (syns på filmen) Problemet för mig när jag kraschar är att då får jag kramp. Kroppen liksom exploderar. Så med 3 mil kvar så hade jag kramp i båda benen. Det innebar att när vi skulle styra cykeln så kunde jag inte gå. Jag kunde inte böja benen! Det var smärtsamt. I mina krascher så tappade jag också allt innehål i sadelväskan och min mobiltelefon. Telefonen kom dock tillbaka då någon vänlig själ lämnade den i Meridas tält. Stort tack!

—Delar av Team Merida Cykelvasan på plats för att tävla
—Delar av Team Merida Cykelvasan på plats för att tävla

Jag var nu väldigt trött och frustrerad och hade ont på många ställen så jag tänkte bara försöka rulla i mål. Men sedan kom det lite grusväg och lite asfalt och då kunde jag sakta mala på i mitt tempo.
Jag slutade på en 62:a plats av 800 cyklister och det är jag mycket nöjd med, med tanke på allt som hände. Nu skall jag slicka mina sår och försöka mjuka upp en mycket stel kropp. Jag är också väldigt stolt över mina team medlemmar som kämpade fantastiskt bra i skogen. Deras rapporter kommer senare!
Här har ni filmen,
 

Hör gärna av er om ni har bilder från loppet!
Mail: conny.bjornehall@gmail.com
Twitter: @connybjornehall
Instagram: cbjorneh
#meridacyklar #vasaloppsbloggen