CX SM 2015

Bland de anmälda finns Sveriges bästa damcyklister just nu – Emma Johansson, Härnösand CK och Jenny Rissveds, Falu CK – båda med siktet riktat mot OS 2016 och junioren Ida Jansson, Falu CK, som nyligen kom fyra på JVM i mountainbike och tia på JVM i landsväg. Svenska MTB-mästaren Calle Friberg, Järfälla CK och Martin Eriksson, Cykloteket RT som leder Sverigecupen.

På söndag 25 oktober möts de igen i den internationella Cyclocross UCI Cat 2-tävlingen, då med konkurrens av bland andra Kenneth Hansen, som vunnit tre danska mästerskap på raken.

Den tre kilometer långa banan är utslagsgivande och publikvänlig och ligger vid Stora Skuggan på Norra Djurgården i Stockholm. Tävlingarna samarrangeras av föreningarna CkCX och Cykloteket Racingteam i samarbete med Svenska Cykelförbundet.

​Hemsida>>

Bild: www.facebook.com/StockholmCyclocross/
Bild: www.facebook.com/StockholmCyclocross/
Starten har precis gått. Vi är igång! Foto: Camilla Lundberg Starten har precis gått. Vi är igång! Foto: Camilla Lundberg

CX SM 2015
Hej!

Jag gjorde det! Jag har kört SM i Cyclocross och jag kom inte sist. Jag kunde dessutom cykla hela banan. Det var dessutom sjukt roligt! Men vi tar det från början.

Det hela började med en liten biltur på 65 mil enkel väg, vad gör man inte för cykelsporten? Mitt lopp började 14:30 på lördagen men jag ville ha lite koll på saker och ting och man skulle få testa banan kl 12:30 så det ville jag inte missa. Det var folk överallt och att jag även fick se juniorer, dam och herrelit köra var ju väldigt roligt. Stockholm bjöd på ett fantastiskt väder! Solen sken och det var inte så kallt i luften.

Läs hela inlägget »