Cykelvasan

CykelVasan - ett motionslopp som vänder sig både till motionär och elit, fördelat på tre distanser. Loppet från Sälen till Mora passerar alla de kända Vasaloppskontrollerna i VasaloppsArenan. Starten för de kortare distanserna är i Oxberg.

Bild: www.langd.se
Bild: www.langd.se
Ger tips och råd i Lindvallen Ger tips och råd i Lindvallen

Cykelvasan 2015
Hej!


Så var det då äntligen dags – för mig är Cykelvasan årets största tävling. Det är nu allt avgörs, det är dags att prestera. Hur gick det då? Tyvärr för min del så var inte benen med mig denna lördag. Det saknades den där kraften i backarna och då gick det bara inte.

Jag stod i Meridas monter i Lindvallen och fick träffa många av er läsare och medcyklister. Det var väldigt trevlig och vad roligt det var att det var så många som ville prata cykel.

Läs hela inlägget »
Efter målgång – lerinpackning skall vara bra! Efter målgång – lerinpackning skall vara bra!

Lycklig! Så kan man väl bäst beskriva hur jag känner mig just nu. Cykelvasan 2014 är över och jag lyckades över förväntan med mitt lopp. Det är en obeskrivlig känsla att få korsa mållinjen och känna sig stolt och glad över ett lyckat lopp.

Jag gick i mål på tiden 3:05:51. Det är en väldigt bra tid. Jag är stolt över att ha kunnat prestera den tiden. Allt fungerade kanon, benen svarade, cykel och utrustning fungerade kanon och jag hittade bra ryggar att följa.

Läs hela inlägget »

En kort race report från dagens bedrifter i Vasaloppsspåren!
Uppstigning vid 5, det var faktiskt inte så illa. Jag brukar gå upp 6 till vardags så 5 är inte hela världen då. Eftersom jag hade starttid redan 08.50 och bussen mellan Mora och Sälen (starten) sades ta 2h allt som allt så ville vi komma iväg redan runt 6. Anders startade 20 minuter efter mig och Daniel ytterligare 20 minuter till så vi gjorde sällskap.


Innan avfärd i Mora, i systemetpåsen har jag inte Jäger+RedBull som sportdryck utan frukost och lite övrigt som jag inte vill sitta med i ryggfickorna under bussresan.

 

Läs hela inlägget »
Med 3.03-snabba älsklingen efter målgång. Med 3.03-snabba älsklingen efter målgång.

Cykelvasan för två veckor sedan var min sjätte – jag har kört alla och varit med och sett loppet växa från tvåtusen cyklister som startade på en fotbollsplan till 12000 cyklister som rullade iväg från samma startområde som skidåkarna stakar iväg från på vintern. Det har varit en fantastisk resa – både för mig personligen och för Cykelvasan och för svensk mountainbike som vuxit enormt i samma takt som startfältet i Cykelvasan växt sig större.
 

Läs hela inlägget »

Började Cykelvasa-helgen med att cykla CV30 med barnen dagen innan, något jag kan rekommendera.
Lätt cykling med några kortare backar, uppskattades av Olivia 14 och Viktoria 12 som direkt efter målgång sa att det här gör vi nästa år också.


Klev upp 05:15 i Älvdalen, frukost, packade bilen, började köra mot Sälen och inser att vi måste åka en omväg pga av att närmaste vägen är avstängd pga Cykelvasan, försökte sova så mycket det gick i bilen och brydde mig inte om att det skulle bli stressigt när vi kommer fram.

Läs hela inlägget »

Åkte till Rättvik för boende redan torsdag med en cykel som inte var helt i tipp-topp.
När ska man lära sig att inte peta med tekniken i sista stund ? Bytte mellanklingan och kedja onsdag kväll, med resultatet att de tre tyngsta växlarna bak rappade.


Tydligen hade den gamla kedjan slitit hårt på dreven bak också (konstigt ?). Bytte med vad som fanns att tillgå med liggande kasetter torsdag morgon, nu rappade bara en växel, men utväxlingen blev lite annorlunda. Lastade och åkte, men tog med gamla kedjan som tack och lov visade sig funka även med den nya framklingan. Nu skulle det väl bara hänga på kroppen och knoppen hur resultatet blev. 
Det var nästan sant skulle det visa sig, men det kommer vi till senare...

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från Citizen 4474