Mörksuggejakten

Mörksuggejakten 
Tävlingsbanan som är 70 km har genom åren fått översvallande positiv kritik, både från elitcyklister och motionärer. Många anser den vara en av de bättre och vackraste bland landets långloppsbanor. Tävlingsklasser 70 km. 

Erbjuder även en Motionsklass samt Lilla Mörksuggejakten dagen innan

Är en del av LångloppscupenLäs mer på Mörksuggejakten hemsida >> 

bild: www.morksuggejakten.se
- Där är målet! - Där är målet!

Mörksuggejakten 2016
Hej!
Då var det dags att summera jakten eller flykten från Mörksuggan. Som vanligt så bjöd Rättvik på ett helt magiskt väder. Solen strålade och det var väl ca 26 grader varmt. Så man visste att det kommer att bli jobbigt.

Läs hela inlägget »

Mörksuggejakten 2015 – en dammig historia
Jag hade tävlingsångest redan i början av veckan. En rejäl självförtroendedipp och tankar om att jag verkligen inte hade något att göra på den där banan. Sedan kom värmeböljan och jag är känslig mot hårt arbete i värme. Det funkar inte. Blir slö och seg. Velade om jag skulle starta eller inte. Kanske langa i stället, äta en glass och rent av stanna kvar hemma i stan. Min dotters kloka ord var det som fick mig att ställa mig på startlinjen tillsammans med Stefan barska pepp. Skärp dig sa han. Dottern menade på att ”du behöver inte vara på topp jämt”. Jag ångrar inte en sekund att jag körde. Det gick över förväntan. Vi kör en racreport igen va? Lång och med sammanfattning på slutet. En sista rapport om långloppscupen för i år. 

Läs hela inlägget »
- Snart dags för start - Snart dags för start

Mörksuggejakten 2015
Hej!

Nummerlapp på igen. Äntligen dags för en ny tävling och nu skall jag för första gången fly från Mörksuggan. Jag har hört väldigt mycket positivt om denna tävling så jag var verkligen laddad. Det är alltid något speciellt när man får nummerlapp på cykeln. 

Det gick inte att klaga på vädret, det var 28 grader varmt och det skulle visa sig att det var väldigt torrt och dammigt på banan. Jag hade laddat upp ganska bra och fyllt på med mat och vätska.

Läs hela inlägget »