Siljan Runt

Siljan Runt är ett motionslopp med lång tradition, första loppet gick av stapeln 1968. Loppet på ca 160 kilometer går runt Siljan och Orsasjön i juni månad med start och målgång på Sollerön.


 

Läs mer på Sollerö IF:s hemsida >>

Bild: Isabella Rönnqvist
Bild: Isabella Rönnqvist
Foto: Marie Fagerlind (Fb) Foto: Marie Fagerlind (Fb)

Siljan Runt -15 

5:e SR för mig och yr.no förutsåg en helt igenom blöt runda. Vi hade turen att få kontakt med en familj med gäststuga i Gesunda i sista minuten och bodde förstklassigt vid Siljans strand och kunde ladda upp stilenligt med en god fransos och lite god ost med en massa cykelsnack, bla annat hur det gick till på invigningen av OS -84, hur man ordnar kroppsvärmen med utskuren bilklädsel på ett snöigt bergspass och tjusningen med tandem, riktigt trevligt!

Läs hela inlägget »
Foto: Isabella Rönnqvist Foto: Isabella Rönnqvist

Lite struligt innan start med nummerlappar mm. Som det ofta kan vara på Siljan. Men efter lite flyt kom jag med i startgrupp 2. Vi var ca 60 pers och farten var god ut från startområdet och in mot Mora.

Blött väglag och snabba kurvor igenom Mora och jag hörde att någon gick omkull längre bak i klungan . Tittade rakt fram och vet inte hur allvarligt det var. Vi slog av lite på tempot, men det dröjde inte länge innan det var full fart igen. Så gott som alla var med och drog mellan Mora och Orsa och snittet låg på ca 41 km/h. Innan Orsa var det ytterligare än längre bak i klungan som gick i backen. Vi slog av på tempot och dom inblandade kunde komma ikapp. Snackade lite med honom som gick omkull och han sa att framhjulet bara for undan i en kurva.

Läs hela inlägget »
Foto: Isabella Rönnqvist Foto: Isabella Rönnqvist

Snyggt, roligt och inspirerande med "ART-cyklister" som visar upp sig och som man får åka med emellanåt!.

I ordinarie startfält (ganska långt fram) fick vi ihop en grupp på 9 ART-tröjor med mål mellan 35-38km/h. Marcus Ö, Mattias L, Christer J, Kent B, Nils S, Janne ?, Anders? (Hudik), PO S, Davide.

Vi rullade iväg lugnt och fick snart bråka lite med en blandning av Sandvik/Eskilstuna/mfl som tyckte vi körde långsamt (36-38 km/h) vi stod på oss och ledde med snygg belgisk körning på 9pers. Efter Mora gick Sandvik mfl om och vi fick lägga oss i viloläge i klungan med snitt kring 37 km/h.

Läs hela inlägget »

Bilade ner och efter middag i Mora skulle vi hämta nummerlappen, då har man gjort om systemet med snabbgrupper så man behövde seeda sig med fjolårets resultat, åkte ju fort i fjol men det var lättare sagt än gjort att få access, till slut ordnade det sig.

Tävlingsdagen började tveksamt, regn mest hela natten men när reveljen gick 5.10 hade det slutat. Riktigt blött ute i alla fall. Frukost i hyrda huset med många trevliga ART:are, på med cykelkläderna strax innan avfärd..då har jag 2 västar och noll cykelbyxor. Hojtade förtvivlat i huset och Janne och Tomas E hade båda extra brallor så jag fick låna Tomas nyaste byxor. KUDOS!! Iväg till starten på regnvåt asfalt med kort-kort klädsel och upp mot 20 Contiklädda CTT sub 7 killar/gubbar väntade vid starten.

Läs hela inlägget »