Vännästrampet

Vännäs CK anordnar träningsloppet Vännästrampet på vägarna kring Vännäs. Ett lopp som passar alla oavsett ambitionsnivå.

Banan mäter ca 125 km och starten går vid ishallen i Vännäs. Starten sker via masterstart i några kilometer och leder in cyklisterna på vägen mot Hjoggsjö och banan börjar således med en ordenlig stigning direkt. Cyklisterna forsätter sedan förbi Hjoggsjö mot Mosjö där man svänger höger mot Gräsmyr och sedan vidare mot Nordmaling. Banan går genom Nordmaling och sedan vidare upp mot Bjurholm via den fina vägen förbi bland annat Agnäs. Efter Bjurholm bär det av åter mot Vännäs längs den böljande väg 92. Målet är beläget ca 2 kilometer upp för backen mot Pengsjö.  

Så det då dags för den fjärde upplagan av Vännästrampet. När jag vaknade och tittade ut spöregnade det vilket inte kändes optimalt. Det riskerade att minska deltagarantalet och framför allt ville jag undvika att cykla i spöregn.
Efter frukost och packning av bilen åkte jag till starten som låg på Vännäs Bad och Camping. Då det som vanligt är en del praktiskt att stå i när man både är cyklist och arrangör såg både jag och bror till att vi var på plats mer än 1,5 timme före start

Läs hela inlägget »