Årefjällsloppet

Det finns tre sträckor att välja på:
Loppet som är 75 km långt och går i klassisk stil med start i Vallbo och mål i Åre. Du kommer att åka på välpreparerade spår längs timmervägar, över myrar, upp över fjället och avsluta längs Åresjön fram till målet i Åre.

Loppet som är 35 km långt och går i klassisk stil med start i Edsåsdalen och mål i Åre. Bansträckningen är densamma som avslutningen på Årefjällsloppet 7.5 och loppet innehåller en motionsklass med gemensam start kl 10.00.

Loppet som är 11 km långt och går i klassisk stil med start i Duved-Sundet och mål i Åre. Bansträckningen är densamma som avslutningen på Årefjällsloppet 3.5 och 7.5. Loppet innehåller en motionsklass för vuxna och motionsklasser för ungdomar med sammanslagna klasser HD 9/10, HD 11/12, HD 13/14 resp HD 15/16. De yngsta deltagarna är födda 2006 med starttid kl 9.00 för samtliga

Läs mer på hemsidan >>

www.facebook.com/arefjallsloppet

Cirka en timme innan anmälan stängde till Årefjällsloppet förra veckan bestämde vi oss för att köra. Det som tog emot var en nerkortad bana och en väldigt saftigt pris. Eftersom bansträckningen var nerkortad till 47 km från 75 km så flyttades även start och mål (hela banan i princip) och därför kunde vi hitta billigt boende nära start och mål. Det finns fördelar ibland med att vara sent ute. ;-)

Läs hela inlägget »

2014

Så var det gjort, vinterns stora mål för mig; Årefjällsloppet.

Det var tungt, jädrigt tungt. Men jag är nöjd. Nöjd med min insats för jag körde det jag hade och på slutet, sista milen så fanns det inte mer att ge. Det var finito med energi, fanns ingen högre växel att sätta in på slutet, så så var det med den saken.

I fjol var jag ju missnöjd med att jag inte hade tagit i mer, fegat kändes det som.
Det gjorde jag alltså inte i år!!!!
Vet att jag har några fantastiska bloggvänner som gärna skulle vilja ha lite mer detaljerad race report och det kommer senare.
Nu säger jag bara att årets lopp var som sagt TUNGT, kom på 28:e plats av 100 damer/tjejer i motionsklassen. Var 1.56 timmar efter segrande dam i elitklassen, Charlotte Kalla.

Läs hela inlägget »