Vasaloppet 2013

- Vinterveckan 2013 är det största arrangemanget vi någonsin gjort och att döma av reaktionerna vi fått såhär långt, även ett av de allra bästa. Jag är otroligt imponerad av att se hur funktionärer, anställda och partners med sådan entusiasm levererar ett arrangemang av så hög kvalitet. Det är just detta som är anledningen till att så många väljer att komma tillbaka år efter år" säger Anders Selling om sin första vintervecka som vd för Vasaloppet.

Läs mer om Vasaloppet 2013 >>

bild: www.vasaloppet.se
Bild: www.vasaloppet.se Bild: www.vasaloppet.se

Väckarklockan ringde kl 3.20, snabb frukost sen in i bilen för att hämta Martin, Monika och Stoffe. Vi ville komma ner före kl 4.30 för att komma förbi innan man stänger av vägen vid vägövergången. Efter ca 1 timmes väntan öppnades insläppet (kl 05.30) till startleden och jag fick en plats för skidorna i första led på vänstra sidan i mitt led 2. Det blåste en del och det var rätt skönt att hoppa in i bilen och vänta in starten.

Starten är lika mäktig varje år och det är en härlig känsla att staka över startrakan. Framme vid backen ser jag täten en bit upp i backen och sen var det dags att koncentrera sig på sitt eget lopp. Valde tyvärr ett spår lite väl långt till vänster och det blev en del stök och stopp. Farten var inte så farlig och väl uppe på myrarna kändes det rätt ok. 

Läs hela inlägget »