Vasaloppet 2015

Vasaloppet är världens äldsta, största och längsta skidlopp. Första loppet arrangerades 1922 och den klassiska 90 km långa sträckan mellan Berga by i Sälen till Mora var länge det enda loppet. I dag omfattar vinterveckan åtta lopp på tio dagar med olika distanser för alla åldrar.

Läs mer på Vasaloppets hemsida >>

Skön känsla att passera mållinjen i detta märkliga Vasalopp. Loppet hade gärna fått varit 1 mil till...

Men vi börjar från början. Detta år har inte varit ett vanligt träningsår. Mycket pga axelskadan.
Jag kan räkna ihop till 5 pass på rullskidor. Det är INTE vad jag vill ha bakom mig när snön börjar falla.
Hade ramlat ner till led 4 efter ett vasalopp 2014 med frusen axel. Revanschlusten fanns där, men inte kroppen att jobba med.

Så med de förutsättningar som skulle råda på andra söndagen i mars 2015 insåg jag att det skulle bli ett av mina sämre år. Formen fanns inte riktigt där heller. Grundformen är det inget fel på, men formtoppen konditionsmässigt låg en bit bort. EN förkylning 3 veckor innan ställde till det i slutfasen. Blev tvingad till 10 dagars vila.

Läs hela inlägget »
Erik Wickström före Gabriel Thorn i Vasaloppet 2015. Bilden har jag köpt av sportfoto.com. Erik Wickström före Gabriel Thorn i Vasaloppet 2015. Bilden har jag köpt av sportfoto.com.

Mitt lopp
Placering:
37:a (näst bästa placering, bäst var 25:e-platsen förra året)
Tid: 4:27:17, 25.29 min efter täten

Stort tack för alla gratulationer som strömmat in från olika ”ingångar” (SMS, mejl, IRL, telefon, Facebook, blogg etc)! Många av gratulationerna har varit lite tveksamma, där avsändaren med all rätt inte riktigt vetat hur nöjd jag varit. Och visst kan man anta att det finns ett visst missnöje att bli tolv placeringar sämre än förra året när jag är en bättre skidåkare i år. Men jag ser det inte så. Jag är mest väldigt glad att jag återigen visar att jag hör hemma i eliten, även om jag inte hade stolpe in från start till mål i år, vilket jag hade förra året. Formmässigt prickade jag återigen perfekt.

Resultat Vasaloppet 2015 finns här

Läs hela inlägget »
På plats i mässan På plats i mässan

Jobbigt, blött och jobbigt. Så kan väl bäst sammanfatta Vasaloppet 2015. Men vi tar det hela från början. Jag kom ned till Mora med en muskelbristning i vaden som jag var nervös för att den skulle ställa till det för mig. Hinner den bli frisk? På fredag så stod jag i mässan tillsammans med Merida och träffade väldigt många av er. Tack till alla som kom fram och ville prata cykel,träning och Vasaloppet.

Läs hela inlägget »