Boston Marathon

Boston Marathon är ett årligt maratonlopp som springs i Boston, Massachusetts, USA på den lokala högtiden Patriots' Day, som firas tredje måndagen i april. Premiäråret var 1897, då man inspirerades av framgångarna med den första moderna maratontävlingen, under olympiska sommarspelen 1896 i Aten. Evenemanget är världens äldsta årliga maratonlopp och utgör ett av de sex stora maratonloppen som tillsammans bildar World Marathon Majors (de övriga är maratonloppen i Tokyo, London, Berlin, Chicago och New York) med en miljon dollar i prispengar, som den vinnande mannen respektive kvinnan delar på. 

Evenemanget lockar 500 000 åskådare varje år, vilket gör det till New Englands mest sedda sportevenemang. Vid hundraårsjubileumet 1996 slog Boston Marathon världsrekord som världens största maratonlopp med 38 708 deltagare, 36 748 startande, och 35 868 fullföljare (Wikipedia).


Läs mer på hemsidan >>

Foto: http://www.baa.org/
Löpare på väg till startfållorna, det är kallt! Löpare på väg till startfållorna, det är kallt!

There´s Only One

There´s Only One

There’s Only One Boston!!!

Jag har skrivit många race reports genom åren men tankarna inför denna är fler och lite annorlunda än andra, så häng med. Jag ska dock säga att jag i denna race report inte kommer gå in så mycket på varför Boston är Boston, det kommer i ett senare inlägg.

Läs hela inlägget »