Höga Kusten Trail

UPPLEVELSELOPPET
Höga Kusten Trail är ett 43 kilometer långt upplevelselopp genom några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Du har 12 timmar på dig att springa, lunka eller snabbvandra genom Världsarvets unika natur och uppleva gemenskapen med likasinnade.

Terrängen är väldigt varierande och bitvis väldigt brant och vissa sträckor är väldigt ojämna med rötter och klapperstensfält. Vissa delar följer välmarkerade stigar, andra går på blankspolad stenhavsbotten som stigit hundratals meter ur havet sedan senaste istiden. Många erfarna löpare påstår att loppet tack vare sin variation har Sveriges mest tekniskt svåra men även roligaste underlag.

Höga Kusten Trail passerar höjdpunkterna i Skuleskogens Nationalparkoch längst Höga Kustenleden* innan du avslutar på toppen av det majestätiska Skuleberget.

Läs mer på hemsidan >>

Höga Kusten Trail 2016
Sitter i fotöljen, fötterna på pallen och kaffekoppen i handen. Kroppen är lite trött och sliten, värst är det under fötterna så gångstilen är sisådär idag. Men inombords känner jag mig stark, pigg och lycklig.

Vintern, våren och sommaren har tränings och tävlingsmässigt varit skit. Ja, det började eg redan ifjol på sensommaren. Denna sommar har jag tränat mindre än någonsin, känslan i ryggen har fått styra allt. Ifjol var jag fysiskt starkare. Formen var riktigt bra när jag stod på startlinjen för Höga kusten Trail. Jag flög igenom skuleskogen men vid Södra entrén började jag inse att det var kört och vid via ferrata klev jag av. Mycket motvilligt.
 

Läs hela inlägget »
Packningstest innan avresa - pannlampa kändes ju väldigt onödigt. Packningstest innan avresa - pannlampa kändes ju väldigt onödigt.

Höga Kusten Trail 2015
Det känns som om jag inte skrivit så mycket annat än tävlingsberättelser de senaste månaderna (har väl förvisso inte gjort så mycket annat än att tävla, semestra och hänga med familjen heller). Här kommer dock (förmodligen) en av de sista på ett tag - Höga Kusten Trail 2015.

Läs hela inlägget »