H.U.R.T 100

H.U.R.T 100 är ett Ultralopp på Hawaii. 25 miles gånger fyra

"Our next race is January 16 and 17, 2016. The start time is 6:00 a.m. This site will feature information specifically related and limited to the H.U.R.T. 100. The 2016 entry process will be by lottery drawing and the lottery will take place in late July/early August 2015".


Läs mer på hemsidan >>

foto: Daniel Skog

Inför loppet

I detta fall så var själva resmålet det stora i resan och inte loppet. Hade inte lagt något större krut på att komma i form inför äventyret. Hade dock känt mig rätt så fräsch senare delen under hösten där jag varit pigg och haft bra ork i kroppen så i min hjärna hade jag en grovplan på att snitta dom första 2 varven på 5 h för att sedan trappa av och landa runt 28-30 timmar.
Dagen innan loppet hade jag joggat de ca 5 km till loppets startplats för pre-race möte. Under den turen upptäckte jag hur mycket värmen och luftfuktigheten ”åt” på kroppen.


Fyllde på med mycket vatten och saltprodukter för att ha en bra balans i systemet. Planen för loppet var att fylla på med 1 gel mellan varje station, man fick i förväg skicka dropbags till de 2 stationerna ute på banan samt ha en väska vid start/mål. Vid varvning skulle jag förse kroppen med salt/electrolyter.
För att få iväg dropbags-påsar i tid var man ”tvungen” att vara på plats 1 timme innan start vilken inte är min favorit direkt men minglade runt och njöt av att trots tidig morgon (start kl 06) ha behaglig temperatur. Skickade iväg 5 gels i varje påse.
Sedan något lopp tillbaka har jag slutat med att ladda upp med mycket mat inför mina lopp utan börjar få i mig energi tidigt i loppen istället. Känner mig dels lättare inför starten men också att kroppen är piggare och mer på direkt från start.
Åt en liten tallrik gröt med nötter, 1 papaya och en drack 1 kopp kaffe och 1 målersättningsdryck.
Kvällen innan åt jag en enklare middag med lax och grillade grönsaker. Och så mycket salta nötter.

Läs hela inlägget »