High Coast Ultra

Ta chansen att uppleva Höga Kustens fantastiska natur genom upplevelselöpning på genom bland annat den mäktiga Slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark (endast 129 km) och den grandiosa målgången med löpning under Höga Kustenbrons norra fäste.

High Coast Ultra 2016 är ett officiellt kvalificeringslopp för “The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®” (UTMB). Vår längre distans (129 km) ger 3 kvalificeringspoäng medan vår andra distans (75 km) ger 2 kvalificeringspoäng. High Coast Ultra är dessutom sanktionerat (distriktssanktion) hos Svenska friidrottsförbundet. Loppet är av typen ”semi autonomy” vilket är en princip som innebär att deltagarna ska vara självförsörjande mellan loppets mat- och kontrollstationer.

Läs mer på hemsidan >>

bild: facebook.com/highcoastultra
Offentlig logi på torget i Ö-vik Offentlig logi på torget i Ö-vik

High Coast Ultra 2014
Nu har jag hunnit samlat tankarna lite och skrivit ihop en tävlingsrapport från vistelsen i skogarna vid Höga Kusten.

Läs gärna om mina förberedelser innan loppet.

Förberdelser

Under kvällen innan start blev det lite sista packning av grejer och portionering av sportdryckspulver i plastpåsar på vandrarhemmet i Köpmanholmen. En påse för varje flaska.
Bytte om och försökte sova lite. Det gick inte att sova då jag var alldeles för laddad och spänd på det hela men det blev ändå några timmars vila.
Ca kl 2230 åkte vi in till torget i Örnsköldsvik. Jag tror det flesta redan hade kommit och några försökte till och med sova på torget!
Det var även riktigt kallt så jag blev tvungen att ta på mig alla kläder jag hade tillgång till då det säkert var under 10 grader i luften.

Läs hela inlägget »