Sandsjöbacka Trail

"För att ge så många som möjligt chansen att uppleva vintermagin i Sandsjöbacka efter egen distans-smak har vi valt att lägga upp fem lopp över fem distanser. Samtliga går genom fina partier av Sandsjöbacka och har samma härliga avslutning genom Änggårdsbergen och Slottsskogen.
Passagen genom Mölndalsravinen är en gammal hatkärlek som vi ömt bevarar, avslutningen förbi Trinde mosse, över utsiktsplatsen på Bredjäll och ner genom Vitsippsdalen till Slottsskogen är dock helt ny och har flera fina höjdpunkter. Målområdet på Slottsskogsvallen är också nytt och vi hoppas att det ska vara liv och rörelse här i dagarna tre så alla ska känna sig riktigt välkomna in i mål."Läs mer på hemsidan >>

Foto: Johan Moberg
Foto: Einar Kjartansson Foto: Einar Kjartansson

Sandsjöbacka WInter Trail 82 km - Kallt är kallt, löpning är varmt
Förberedelser – Löpning som passar under en föräldraledighet 
Jag hade precis sprungit Göteborgsvarvet och klarat måltiden under 1:40. Så gick jag på föräldraledighet. Nu var det barn nummer två, Algot som stod i startgroparna. Han började i stort med att springa från start, sedan har det gått av bara farten för honom och mig springande efter för att skydda honom själv, omgivningen och massa annat. Jag har en filosofi för att må bra, starta med dig själv. Gör saker som du mår bra av, blir glad av och respektera de kring dig, försök sedan smitta så många du kan. Under en föräldraledighet vill jag att min entusiasm och energi får med barnen på samma väg. Jag började fundera på att kanske springa en ultramara, jag hade som många andra startat med att läsa Born To Run. 

Läs hela inlägget »
bild:https://www.facebook.com/sandsjobackatrail/ bild:https://www.facebook.com/sandsjobackatrail/

Sandsjöbacka Winter Trail 22 km 2016
Riktigt gott med varmt kaffe efter Sandsjöbacka Winter-Trail 22km i härligt vinterlandskap! SMHI hade hotat med mellan -15 å -20 men landade på bekväma -8. Ett par cm nysnö å mkt isigt. Trots dubbar å fokus på att inte skada mig så var jag i backen ett par ggr. Dock inga våldsamma vurpor å ingen skada

Läs hela inlägget »

Då var det dags för min första riktiga ultramaraton. Egentligen räknas det ju som ultra så när man passerar 42,195m vilket jag gjorde på förra årets Sandsjöbacka, men den här gången var det den magiska distansen 50 miles. 82km alltså.

03:45 ringde väckarklockan och strax innan 06 var vi på plats nere vid Tjolöholms slott.
Starten var 06:30 och lite över 06 så började folket trilla in.

Läs hela inlägget »