Ultravasan

I UltraVasan möts extremlöpare från världens alla hörn för att ta sig an den historiska sträckan mellan Sälen och Mora. Spring i gryningen över myrar, förbi vattendrag och möt soluppgången i den svenska barrskogen i historiens största utmaning.

UltraVasan 90 är ett terränglopp och utgår precis som det traditionella Vasaloppet från Sälen och följer banan österut mot Mora. Loppet har en herr- och en damklass. I loppet erbjuds förstärkta mat- och dryckeskontroller samt möjligheten för ett klädbyte på kontrollen i Evertsberg.

Underlaget är varierat med allt från små stigar och spänger till större grusvägar och asfalt i mindre omfattning. Den totala stigningen är mindre än 1 000 höjdmeter och andra halvan består mestadels av bred skogsväg istället för stig. Andelen asfalt är sammanlagt knappt 5 kilometer. Andra halvan av loppet följer till mycket stor del Vasaloppsspåret (http://ultra.vasaloppet.se)


Läs mer på hemsidan >>

Foto: http://ultra.vasaloppet.se/

Ultravasan 2016
Jag heter Gunilla Kidmark och jag sprang Ultravasan 90 km 2016. Dagen efter loppet fyllde jag 45 år, loppet var min present till mig själv. Ålderskris? Nja, snarare att jag ville fira vad min kropp och knopp har tränats att klara av och att jag skulle få visa mig själv att jag kan slutföra en tuff utmaning, och förhoppningsvis ha roligt längs vägen.
Som längst hade jag sprungit 6 mil innan, och nu var det alltså dags för 9. Alla kilometer och timmar av förberedelse och mental träning skulle sättas på prov. Skulle det räcka?

Läs hela inlägget »

Ultravasan 2015
Ultravasan the epic picture rece raport..

The packing in the Saab..

Läs hela inlägget »

Ultravasan 2014
På väg upp till Sälen diskuterade vi likheterna mellan UltraVasan och 3 varv på Lidingöloppet. Distansen är samma, höjdmetrarna och banan är jämförbara. Frågan var bara om man skulle klara tre varv med mindre än tre timmer per varv…

Läs hela inlägget »
Ultravasan 2014
Alarmet gjorde sig gällande 03:15 natten till lördag och det skulle snart vara dags för premiärupplagan av Ultravasan. Efter en frukost och de sista förberedelserna inför loppet bar det av mot starten i Berga By tillsammans med mina löparvänner. Temperaturen vid start låg runt 6-7 grader och dimman låg lätt över området och det vilade en spänd förväntan bland de ca 850 löparna som kommit till start. 
Läs hela inlägget »