Vansbrosimmet

Vansbrosimmet går av stapeln i juli och är en årlig långdistanssimning i öppet vatten i Vansbro kommunsedan 1950.

De tävlande simmar 3 000 m, varav 2 000 m i Vanån medströms och knappt 1 000 meter i Västerdalälven motströms.
Loppet ingår i en Svensk Klassiker

 

Fotograf: Tuva Bergman
Fotograf: Tuva Bergman

Gott nog! - Vansbrosimningen 2016
Ibland blir det tätt mellan rapporterna och nu är det dax för min sista deltävling i En Svensk Klassiker, Vansbrosimningen.

För att spara lite restid på morgonen så har jag åkt upp till mina föräldrar dagen före loppet. Min pappa följer med som chaufför, markservice och dokumenterare. Simningen inför loppet har varit sisådär. Jag har gjort mina längder i bassäng och även simmat 2000 meter i våtdräkten, för att testa på den lite. Så distansmässigt är jag inte orolig, jag kommer att orka fint. Däremot har jag bara varit två vändor ute i havet och simmat öppet vatten. En träningsrunda swimrun med Karin och en tur med Mariah och Peter ett par dagar före Vansbro. De ska också simma Vansbrosimningen som en del av sin klassiker..

Läs hela inlägget »

Vansbrosimningen 2015
I fredags morse tog jag tåget till Linköping för att mellanlanda innan resan fortsatte upp till Vansbro.
I metron på tåget fick jag den här varningen :

Läs hela inlägget »


Vansbrosimmet 2014
Så har tiden äntligen kommit för det här inlägget, och framförallt alla tankar som kan landa nu. Vi klarade det, vi har gjort en svensk klassiker.


Vansbro var precis som alla sagt det lättaste loppet, men just därför var jag så nervös att något skulle hända. Att jag skulle snubbla på skosnörena på väg till bilen, att nån av oss skulle få outhärdlig kramp i kylan, att det skulle strula mes bilkörningen. Men ingenting av det inträffade och vi hade en fantastisk dag igår! Alldeles, alldeles underbar på alla sätt och vis.

Läs hela inlägget »

Jag klarade mitt mål:
Crawla hela distansen men den härliga känslan uteblev och summan av loppet som jag längtat efter så mycket blev trots det ett misslyckande i mina ögon. 


Men jösses vad solen sken. +26 grader. Helt ofattbart att detta var samma plats som jag och dryga 500 andra triathleter krigade med regn och kyla för exakt en vecka sedan.

Vattnet var friskt, brunt och härligt dalaaktigt. Temperaturen hade precis kämpat sig över 14 grader men jag var inte orolig. Även denna gång har livliga diskussioner föregått det stundande loppet i olika facebookgrupper om kylan. Tips har utdelats och det har handlat om ulltröja under våtdräkten, diverse fett att smörja sig med, handskar och skor.

Läs hela inlägget »
Fotograf: Andreas Hansson Fotograf: Andreas Hansson

04.25 Väckarklockan ringer och jag hoppar upp ur sängen, förväntansfull på vad den här dagen ska mynna ut i. 5 minuter senare dyker Tommie upp och vi beger oss mot Vansbro!

Vansbro bjuder idag på ett härligt varmt och mulet sommarväder, 19 grader i ett lugnt och fint vatten. Stämningen i hela eventbyn är på topp och en lite nervositetskänslor kommer lite nu och då. Lova sluter upp med oss då hon redan var på plats efter gårdagens triathlontävling - starkt att simma idag igen. Vi beger oss bort mot starten efter att hämtat ut startkuverten.

Förra året simmade jag in rätt så slut på 1:13:03 efter att med bröstsim harvat mig fram genom vattnet och jag tyckte då att det gick rätt fort... Idag har jag satt upp 2 målsättningar:
1. frisim hela vägen
2. komma under 60 minuter

Läs hela inlägget »