Vidösternsimmet

"Sveriges Längsta Open Water"
VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ...inför +21500m

Detta är en tävling på naturens villkor. Vidöstern är en riktigt tuff sjö att simma i. Det blåser ofta 4-7 m/s och dimma kan förekomma. Deltagande sker helt på egen risk. ”Din förmåga att vara väl förberedd, uthållig och att navigera på egen hand sätts på prov.”

Din förmåga att hantera tex. kramp, sjösjuka, kyla, värme, trötthet, smärta, näring och dryck är en del av loppet.” Säkerhets organisation är väl dimensionerad men lämnar medvetet en del av ansvaret till dig som simmar. Vi rekommenderar att du genomför loppet tillsammans med en eller flera partners. ”Ditt eget ansvar är en del av utmaningen.” För att få starta så kommer du att behöva skriva på en ansvarsbefrielse
(http://www.vidosternsimmet.se)

Hemsida >>
 

 

Foto: www.vidosternsimmet.se
Foto: www.vidosternsimmet.se

Pre-race:
Kom ganska sent till Värnamo på fredagen eftersom att Sara jobbade hela dagen. Åkte därför direkt till pre-racemötet på Scandic men var trots allt där i god tid och kunde mingla runt och prata med alla simmarvänner ett tag innan mötet satte igång. Kul att träffa alla igen! På mötet blev det också retroaktiv prisutdelning för 2011-2013. Inte varje lopp man börjar med att få medalj och pris.

Efter att jag fått min nummerlapp och tillhörande raceattiraljer så fick jag i mig lite mat på Harrys rakt över gatan och åkte sedan direkt vidare och provianterade lite på hemköp. Checkade efter det in på hotellet och gick i vilo-mode. Somnade och sov ruskigt dåligt med tankarna snurrande i huvudet och dagens vätskeuppfyllning gjorde också sig påmind 1 gång.

Läs hela inlägget »