Åland Swimrun

Long är tänkt för den vana idrottaren som har uthållighet att pressa sig framåt i flera timmar. Denna har troligen tidigare genomfört swimrun-lopp och är beredd att kämpa på i 7-11½ timmar längs en tuff men mäktig bansträckning. Parvis ska deltagarna ta sig fram ca 51km i en tidvis rå och oskyddad terräng längs de nord- och nordvästliga öarna, havet och kustremsorna från starten vid Havsvidden intill Norrhavet på norra Åland till målet i Käringsund på västra Åland. 

Short är menad för motionärer som tränar regelbundet och inte är rädd för utmaningar utöver den vanliga träningen. Även fast den här bansträckningen går i vädermässigt mera skyddade terränger samt sträckorna är färre och kortare så kan Short-deltagarna även få ett smakprov på det öppna havet som gör sig påmint när de tidvis tar sig fram längst de yttre, västliga skärgårdslinjerna. Lite kortare och lite lättare terräng, men ändå en tuff utmaning

Supersprint är en lätt nybörjarbana för den som vill prova på sporten. Rutten är totalt under 5km i näromgivningen av start- och målområdet Käringsund Resort & Conference. Löpningen sker främst på befintliga vägar och stigar. 

Hemsidan>>

Kolhudratsladdning pågår Kolhudratsladdning pågår

Åland Swimrun 2017
Två förvirrade gubbar borttappade i snårskogen.
 
Årets sista race för Heja Stina/två förvirrade gubbar blev ett Swimrun på Åland som gick i slutet av september.
Jonas hade snokat upp en tävling med 4 deltagande lag förra året och 8st lag i år.
Mycket simning, hela 10km och rätt respektingivande löpning på 41km.
41km löpning är ju en mara, och det klarar gubbarna men det är lätt att lura sig på terrängen, det är inte 41km asfalt med solsken i blick utan brötande bland klippor, snårskog och höjdmeter.
3-4h simning och 5-6h löpning borde vi klara av det på beroende på omständigheterna.

Läs hela inlägget »