Öloppet

Öloppet är en extremsporttävling som vänder sig till eliten men passar även den vanliga motionären. I lag om två tävlar deltagarna genom att springa över och simma mellan de öar som utgör tävlingsbanan. Tävlingen äger rum i Göteborgs södra skärgård och sträcker sig över två alternativa bansträckningar, Öloppet och Öloppet Sprint. Tävlingen går utmed öarnas gångstråk, stigar, och vägar och deltagarna är garanterade en naturupplevelse utöver det vanliga. Totalt 600 startande lag kommer med början från kl 10.00 avverka den 4 respektive 2 mil långa banan på tider mellan 2 till 8 timmar innan de når mål på Donsö hamnområde.

Öloppet 2015 går av stapeln kl 10:00 Lördagen den 1 Augusti 2015, anmälan öppnar kl 00:00 den 1:a November och tävlingen arrangeras av Öloppet AB.

Foto: Jakob Edholm
Allt är med förhoppningsvis! Mycket prylar blir det - skönt inga cykelgrejer skulle med också :-) Foto: Privat Allt är med förhoppningsvis! Mycket prylar blir det - skönt inga cykelgrejer skulle med också :-) Foto: Privat

Race Rapport Öloppet 2015
Swimruntävlingen Öloppet 5,7 km simning och 3,4 mil löpning - Tid 6.17 - Plats 13 av 25 damlag!

Ja då var det dags igen för 4:e året att köra i Göteborgs skärgård. Nytt för i år var att de ändrat start o mål till Styrsö. Tidigare år har vi startat på Brännö och gått i mål på Donsö. Detta innebar att sträckan blev 3 km längre.
 
Som vanligt har vi lyxen att låna bil av ANA Motorcentrum i Trollhättan och denna hämtades redan på torsdag då vi bestämt åka ut redan fredag detta år. Anneli har en kompis som bor på Styrsö, Helena, som bjöd in oss att bo med dom under tävlingen. Vilken lyx alltså.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: öloppet swimrun trie&a
Foto: Jakob Edholm Foto: Jakob Edholm

Öloppet är ett så kallat swimrun-lopp där man simmar mellan och springer över öarna i Göteborgs södra skärgård. Totalt simmar man drygt 5 km fördelat på 17 vattenpassager samt springer 31,5 km. Över 200 lag om två tävlar i herr-, dam-, resp. mixed-klass. I år går loppet av stapeln för tredje gången och intresset har ökat kraftigt. Det ser man inte minst på kvaliteten på de anmälda lagen, som ökat för varje år

Läs hela inlägget »