Borås Swimrun

Med en närmast John Bauersk natur på åsarna runt sjön så vindlar sig banan genom och över trolska skogar och djupa vatten. Borås SwimRun sträcker sig runt Öresjö med omnejd och bjuder på en magnifik naturupplevelse och en synnerligen kuperad och utmanande terräng!

Start och mål sker vid Almenäs som ligger några kilometer utanför centrala Borås. Där finns stora gräsytor, parkering, toaletter, fik och restaurang samt en närhet till sjö och natur som gör området till en idealisk plats för ett event av det här slaget.

Öresjö är Borås största sjö och känt för sitt rena vatten, staden tar också sitt dricksvatten härifrån.

Genom vårt tidtagningssystem, vår livesändning och vår speaker på plats, så kommer Borås SwimRun att vara en härlig dag för hela familjen att spendera i Borås och på Almenäs
! (www.borasswimrun.se)

Hemsidan>>
 

 

 

www.borasswimrun.se

Aragorn och Legolas på väg att läxa upp Borås natur Aragorn och Legolas på väg att läxa upp Borås natur

Borås Swimrun - The polarbear race 2015
Vi gav oss av i gryningen likt sagan om ringens brödraskap, Aragorn och Legolas skulle hämta en hobbit i Mordor innan solen tagit sitt grepp om morgonen. Spänd förväntan och en jävlaranamma-mentalitet till revanschlusta efter förra årets smått mediokra genomklappning då jag höll på att koka bort.

I år med nya dräkter med dragkedjor fram så var jag lite lugnare över det. Åkte vägen över Skänninge för att hämta en kollega (Mia) som skulle köra sprintvarianten i Borås. Hennes partner mötte upp oss i Borås. Sprintversionen var ny för året. Långa varianten körde sprintbanan först för att sedan sticka iväg på en längre runda till.

Läs hela inlägget »
Pigga och fräscha Pigga och fräscha

Efter att under föregående år blivit helt fast i kombinationen simma och springa så lyckades jag övertala Fredrik att köra ett lopp med mig. Med viss tveksamhet så lyckades det efter ett tag, även om det fanns mörka orosmoln för simningen för hans del. Under året så har vi lyckats med att i alla fall köra ett gäng simpass inomhus, även om det inte är samma sak som att simma i öppet vatten. Vår tid för att testa material och vad vi skulle ha med/på oss blev också den lite lidande, men hoppet övergav oss inte. Vi stretade på med både simningen och löpningen. 

Fredrik håller ju som bäst på med ”runstreak”, vilket innebär i hans fall att han springer minst 5 km varje dag. Det har gett riktigt bra resultat för hans del. Makalöst driv i steget och uthållig som få. Han har ju även Ultravasan som huvudmål i år..Jag för egen del upptäckte dock att åka på charter veckan innan med allinclusive är inte helt optimalt för konditionen. Det blev i all fall lite simning i medelhavet, men ...löpningen blev “lite” lidande..

Läs hela inlägget »
Den här tävlingen såg jag fram mot ovanligt mycket, av flera skäl. Dels skulle det bli en tuff utmaning i en sport jag aldrig provat med 25 km traillöpning och 1000 höjdmeter, plus 6 km simning i öppet och kallt vatten med flera sträckor över 1000 meter. Men framför allt för att jag skulle tävla i team med Reine, min vän sedan 28 år tillbaks. Vi har hittat på mycket kul tillsammans under åren, men aldrig tävlat tillsammans eller ens befunnit oss på samma tävling samtidigt.
Läs hela inlägget »