Farleden 2014

Farleden är ett helt nytt simma-och-spring-lopp i Arkösunds skärgård. Banan går över och mellan små och stora öar, med start och mål i centrala Arkösund.

Du kommer att springa på stigar, småvägar och klippor; simma i Östersjön, runda en ö med ilskna tjurar och korsa två historiska farleder. Dina lungor kommer fyllas av riktigt frisk luft och du kommer känna den friska smaken av bräckt vatten. Du kommer att få ta del av våra hemliga semesterparadis, släktgårdar och aktiva kulturmarker. Du kommer att bjudas på hembakade bullar, ekologisk frukt och den enastående gästfrihet som vi alltid visar våra gäster här ute på öarna.
Du kommer att få en enastående upplevelse!  

 

Läs mer på Farledens hemsida >>

 

Jag var ju med i Farleden simma-spring-tävling, som deras språkpoliserande icke-anglicerande tävlingsarrangör kallar det. Och jätteroligt var det!
 
11 kilometer av superfin löpning, fördelat på 19 sträckor, och däremellan totalt 2600 simning mellan de vackra öarna i Arkösunds skärgård. In i det sista var det tveksamt om den tänkta sträckningen skulle fungerar - det var nämnligen algsoppa av sällan skådat slag. Men under natten kom en riktigt åskskur (nåt skall man ju ha dem till!) och sköljde bort det värsta så tävligen kunde gå av stapeln som tänkt.

Läs hela inlägget »