Karlstad Swimrun

Karlstad SwimRun är en unik tävling. Den startar centralt i Karlstad och tar tävlingsparen via löpning och simning in mot målet på Stora Torget mitt i Karlstad centrum!

Tävlingen går över en distans som är 10,5km löpning och 3,3km simning. Bansträckningen går genom Mariebergsskogen, som är fyllt med semestrande familjer och in mot Karlstads nyaste boendeområde, Inre Hamn. Här simmar man bland restauranger och exklusiva lägenheter, under en solig eftermiddag är det fullt med folk i området. Den näst sista löpningen tar de tävlande till Sandgrundsuddens sandstrand, där de simmar de sista 200 metrarna och går upp precis utanför en av Karlstads populäraste uteserveringar. Sen följer 400 meters löpning via Karlstads restaurang gata och in för målgång på torget.

Starten går vid Sommarro Idrottsplats, vid Mariebergsskogen

Hemsidan>>

 

 

Foto: karlstadswimrun.se;Långdistansgänget före start. Jag längst till höger och Fredrik strax intill. Foto: karlstadswimrun.se;Långdistansgänget före start. Jag längst till höger och Fredrik strax intill.

Vi åkte upp till Karlstad på morgonen, tävlingsdagen tillsammans med Mia och Rebecka som skulle ge sig på sprint-versionen. Det var deras första tävling så det var nog smart att köra sprint första gången för att se hur allt känns och hur kroppen mår efter ett par timmars tävlande. Åkte med ganska bra marginal för att hinna stanna och äta på vägen och inte känna stress. Allt flöt på bra och en härlig pepp bubblade i oss alla. Den där före-tävlings-pirret är underbart. Oavsett om man har som mål att vinna eller överleva.

När vi fick möjligheten att tävla på Karlstad swimrun så sa vi direkt ja! Sedan kollade vi datum och sedan vad det var för distanser..När det visade sig att första simningen var 2,4 kilometer så fick Fredrik något glansartat i blicken..va faan....kved han ur sig..WOHHOOO!! tänkte jag utan insikt. Vad mycket vatten det måste finnas där! Den kör vi! Sedan har vi haft den som mål och nu också upplevt den!

Läs hela inlägget »