Loftahammar Endurance Day

LED  är ett löp/sim äventyr. Tävlingen genomförs i par om två i klasserna Mixed, Dam eller Herr. För att ta sig runt den markerade sträckan kommer löpning att varvas med simning med utgångspunkt och avslutning i Loftahammar. Den preliminära banan innebär Ca. 34 km löpning och Ca. 9 km simning.
Hasselö Challenge kommer att avslutas på Hasselö efter ca 25 km löpning och 5 km simning.

LED 2017 planeras och distanserna kommer att läggas ut så fort banan är fastlagd. Vi kommer att fortsätta med LED Hasselö Challenge och öppna upp möjligheten för fler delatagare att vara med. Nästa år kommer LED Hasselö Challenge att genomföras med egen tidtagning och målgång med möjlighet till ombyte på Hasselö innan transport tillbaka till Loftahammar.

Vi öppnar anmälan till 2017 års tävlingar måndagen den 3 oktober kl 12.00.

Hemsida >>​​​​​​​

Lovande väder på morgonkvisten Lovande väder på morgonkvisten

Loftahammar Endurance Day 2016
The Longest Day
Hur beskriver och berättar man om något som egentligen bara är superlativ? Jag försöker sammanfatta.. 

För något år (2013 vid närmare kontroll) sedan så såg jag en notis om LED (loftahammar Endurance Day), där ett gäng hade testat en bana vid Loftahammar med omnejd. I grupp och där vissa hade ryggsäckar på sig om jag inte missminner mig..i alla fall så lät det väldigt spännande ut. Mycket med öar, kobbar och skär att simma runt, springa över och uppleva naturen.

Läs hela inlägget »