Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015
Den korta versionen: 
Överträffade målet på 13h. 
12h32 blev resultatet. Placering 1074 
Mycket gropig och svårnavigerad simning som tog 1h25. Placering 897 
Blåsig cykling med mestadels sidvind 6h20. Placering 1213 (-316) 
Maran på 4h35. Placering 1074 (+139) 
Långa tider på T1 och T2 

Här kommer lååååånga rapporten (har stort behov av att samla intrycken och skriva av mig) 
 

Läs hela inlägget »

Mats -You Are An Ironman hör jag speakern ropa när jag korsar mållinjen i mitt livs första Ironman. Här är min berättelse som började med ett SMS för drygt ett år sedan.

Detta kommer bli ett väldigt långt inlägg för jag har så mycket att berätta!
En Ironman består av 3.86 km simning, 180,2 km cykling följt av ett marathon (42.195 m) löpning. Ironman-cirkusen har varit ett stående inslag i augusti i Kalmar under ett antal år. Under många år har jag trånat efter att få uppleva en Ironman från insidan och jag har lobbat för att få med mig någon kompis på resan. Alla har vänligen men bestämt tackat nej. Jag hade nästa lagt ner planerna på att genomföra en Ironman när jag fick detta SMS:et.

Läs hela inlägget »

Kalmar Ironman 2015: och mitt försök att ta mig runt på under 10h
Dagen var kommen och i högtalaren sjunger Kenta att just idag är jag stark. En minut kvar till start och jag känner bara glädje. Sirenen ljuder och jag kastar mig i vattnet. En lång dag har precis tagit sin början. Följ med på min resa.

Läs hela inlägget »

Ironman Kalmar 2015
YOU ARE AN IRONMAN!!!

Världens bästa ord efter en hel dag i vattnet, på cykeln och på löpbanan. Jag har för andra gången simmat 3,86 km, cyklat 180,2 km och löpt 42,2 km i en följd!

Jag har sedan ett år tillbaka fokuserat på tävlingen och haft det som säsongens stora mål. Jag har det senaste året lagt ner 317 timmar på träning där varje minut har haft syftet att vara toppform till Ironman.
Inför förra årets tävling var målsättningen att genomföra, vilket jag gjorde efter 10 timmar och 52 minuter. När smärtan hade lagt sig var jag på nytt anmäld till 2015 års tävling. Jag satte då upp en ny tuff målsättning, att genomföra en Ironman under 10 timmar. 

Läs hela inlägget »
Prerace möte på Fredagen där man får veta regler och vad vi har att förvänta oss under Lördagens tävling Prerace möte på Fredagen där man får veta regler och vad vi har att förvänta oss under Lördagens tävling

Ironman Kalmar 2015
Mitt första blogginlägg hade titeln "Varför Ironman", jag hoppas att mitt sista ska förklara just den saken :-)

På plats i växlingsområdet på morgonen runt 05.30 så kände jag mig väldigt lugn. Det har känts för var dag vi kom närmare tävlingen att min puls gått ner.
 

Läs hela inlägget »

Ironman Kalmar 2015
Dagen var så lång och intrycken var så många. Jag vet inte var jag ska börja. Några minuter efter klockan sju på morgonen lördagen den 15 augusti klev jag i vattnet och påbörjade mina långa färd mot att bli en Ironman och genomföra mitt livs första triathlon, men först några ord om nedräkningen dagarna innan.
Jag var och blev aldrig riktigt nervös. Inte ens vid starten. Jag vet inte varför. Jag var bara lugn och fokuserad. Det var lite skönt att slippa fjärilarna i magen den här gången. Möjligen berodde det på att jag inte visste vad som väntade och att jag inte hade något bestämt mål uppsatt. Det skulle handla mer om upplevelse än prestation.
Jag bodde på Scandic med mina föräldrar. Mitt eviga och bästa supportteam. Outtröttliga och stöttande i ur och skur. Kompis och flerfaldig Ironwoman Sara dök upp dagen därpå. Det var skönt. Erfarenhet, energi och leenden i ett.
Inte mycket till träning de sista dagarna. Sprang ett sista relativt hårt löppass på vägen ner till Kalmar på onsdagen. Fyra stycken kilometer-intervaller i 3:30-fart. Nej, jag är inte särskilt snabb, men benen kändes bra och det lovade gott. Annars kollade jag bara igenom cykeln, funderade mycket på energiintaget och hur jag bäst skulle lösa det under de 18 milen på sadeln.

Läs hela inlägget »