KMD Ironman Copenhagen

KMD Ironman Copenhagen, en tidigare tävling i Challenge serien. Arrangemanget går i centrala Köpenhamn med en cykelbana efter den vackra strandlinjen mellan Köpenhamn och Helsingör. En tävling som andas storstadspuls och proffsighet.
 

Ironman Köpenhamn 2016
Vilken helg det varit!! Inte nog med att jag äntligen fått köra min andra IM, men dessutom körde hela 11 klubbkamrater från 3CT och 3 andra vänner IM i Kalmar dagen innan och presterade så sjukt bra! Men vi tar det från början…

Läs hela inlägget »

Ironman Copenhagen 2015
Glädjen är aldrig lika stor om man inte kan dela den med någon!
Här kommer en lite annorlunda racerapport, har delat upp den i två, första delen handlar mer om känslor och upplevelser under loppet och andra delen är till er som funderar på att köra loppet.

Läs hela inlägget »
Färdigsimmad-Riktigt nöjd med tiden Färdigsimmad-Riktigt nöjd med tiden

Till dig som inte pysslar med triathlon, så är här lite info om det jag gjort. Körde en Ironman, och det omfattar följande moment och distanser:

  • Simma 3860m i öppet vatten, med dryga 2500 andra simmare.
  • Cykla 18 mil, utan att ”ligga på rulle”. Det ska vara 10m mellan cyklisternas framhjul.
  • Springa ett marathon (4,2 mil).

Allt detta i direkt följd. Ingen paus/vila mellan momenten. Man bara byter om, sen kör man igen. Är vi som gör detta galna, och knäppa i huvudet? Förmodligen! :)

Läs hela inlägget »

Orden klingade förlösande, denna dagen var lååång..Brukar vara en god gubbe på ena axeln och djävulen på den andra som snabbt gör sig påmind i tunga partier. Denna dag hoppade den gode av efter 100 meter (dränkt;)

Vi kom fram till Köpenhamn på torsdagen och Rådhusplatsen var full av triathleter som fyllde kassakistorna för Ironman-cirkusen väl (japp, jag bidrog!) Att bryta var inte ett alternativ så jag tänkte att jag kunde köpa en tischa och mössa med gott samvete. Fram till söndagen så gjordes stan med frun (mkt nöjd) och god mat åts i Ködtbyen (tips på trevligt område med sköna restauranger)

04:45 på söndagen intogs en frukost med danska wienerbröd och allt annat som serverades. Cykeln var incheckad på lördagen och hotellet hade ordnat bussar som körde till T1 som låg separerat från T2. Detta gjorde att det kändes hyggligt avslappnat innan start. Innan denna tävling hade mina förväntningar efter ett hyggligt träningsår skruvats upp till att nå sub 10 och det kändes riktigt förväntansfullt.

07:00 så släpptes proffsen iväg och sedan var det wavestart där jag 40-44 släpptes iväg 07:25. Här sker det första misstaget som jag faktiskt borde tänkt på. Stod ganska centralt på stranden i den största av ag-grupperna (ca 450), då jag planerade att simma på ca 1:10. 

Läs hela inlägget »